Учесници промоције
13/05/2022 u 15:27 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Црна Гора је згуснути образац савременог свијета

Књига ‘‘Луче у тами Црне Горе‘‘, Милутина Мићовића, представљена је на 16. Међународном подгоричком сајму књига и образовања. О дјелу су говорили др Момчило Вуксановић, књижевник Будимир Дубак и проф. Веселин Матовић.

– Као издавачка кућа смо изузетно почаствовани што смо као дио издавачког тима објавили ову Мићовићеву књигу која је награђена престижним признањем ''Мирослављево јеванђеље''. То је уједно и велика част за нас - појаснио је, између осталог, др Момчило Вуксановић испред Књижевне задруге СНВ, која је поред Епархије будимљанско-никшићке издавач дјела.

Књижевник Будимир Дубак је казао да је у питању она Његошева луча која нас све обасјава у многим тмушама наше историје.

– Милутин Мићовић трага за свјетлошћу и уједно исписује драму православног боготражитеља - сматра, између осталог, књижевник Будимир Дубак.

Професор Веселин Матовић је честитао издавачима што су се удружили да објаве књигу овог обима и значаја.

– У питању је дјело које је сво посвећено Његошу и сазвијежђу писаца који су у Његошевом кругу - казао је, између осталог, Веселин Матовић.

Аутор Милутин Мићовић је навео да је ''човјек чудо Божије'', те да се за њега вриједи борити.

– Мој утисак о Црној Гори и савременој Црној Гори само се појачава у оним правцима како је то представљено у овој књизи. Црна Гора је згуснути образац савременог свијета у коме су узбуркане све противурјечности - појаснио је, између осталог, књижевник Милутин Мићовић.

Модератор програма била је пјесникиња Милица Бакрач, док је фрагменте из књиге читала књижевница Радмила Кнежевић.

А.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
18. maj 2022 19:38