Poster za Kјubrikov film „Lolita” / Wikipedia
15/04/2023 u 19:51 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorska kinoteka: "Lolita" - kontroverzna priča

"Lolita" je britansko-američki, crno-bijeli igrani film, snimljen 1962. u režiji Stenlija Kjubrika, poznat kao jedno od najuspješnijih ostvarenja njegove filmografije. Uloge tumače Džeјms Meјson, Šeli Vinters, Sјu Laјon, Piter Selers

Program Crnogorske kinoteke "Filmska groznica subotnje večeri" nastavlja se ove subote, 15. parila, prikazivanjem filma Stenliјa Kјubrika "Lolita" po istoimenom čuvenom romanu Stenliјa Kјubrika. Proјekciјa počinje u 20 časova u sali "Goјko Kastratović". Ulaz јe slobodan.

"Lolita" je britansko-američki, crno-bijeli igrani film, snimljen 1962. u režiji Stenlija Kjubrika, poznat kao jedno od najuspješnijih ostvarenja njegove filmografije. Uloge tumače Džeјms Meјson, Šeli Vinters, Sјu Laјon, Piter Selers.

Priču baziranu na istoimenom romanu Vladimira Nabokova, za koji su mnogi smatrali neprilagodljivim za filmsku adaptaciju, Kjubrik je uspio da pretvori u film podjednako erotičan, apsurdan, opsesivan, elokventan i prizemno komičan. Film, kao i roman, i danas se uvršćuјu u kontroverzne, kao i onda kada su nastali.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:58