Сви учесници алексиначког фестивала ”Јужњачка утеха” / -ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА БРАНКО ВУКОВИЋ
08/03/2023 u 10:17 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski aforističari i karikatursti učesnici "Јužnjačke utehe"

U aleksinačkom Centru za kulturu i umjetnost 4. marta održan je X Festival balkanskog humora i satire "Južnjačka uteha", na koјem su učestvovali autori iz Srbije, Crne Gore i Bugarske. Pred brojnom publikom i predstavnicima medija, učesnici su govorili svoje aforizme, epigrame, satričnu poeziju i kratke priče. U programu su učestvovali Rumen Belčev i Mihail Vešim, glavni i odgovorni urednik bugarskog satiričnog časopisa "Stršen" (Stršljen) iz Sofije, Dejan Tofčević iz Podgorice, Bojan Rajević sa Cetinja, Branko Vuković iz Bara, Slobodan Simić, Bojan Ljubenović i Miodrag Stošić iz Beograda, Aleksandar Čotrić iz Pančeva, Ivko Mihailović iz Kruševca, Ljiljana Krstić i Slavomir Vasić iz Aleksinca.

image

Katalog za Drljevićevu izložbu u Aleksincu

-ФОТО: ПРВИАТНА АРХИВА БРАНО ВУКОВИЋ

Na početku manifestacije, priređena je izložba crnogorskog karikaturiste Darka Drljevića, koji je na prestižnim međunarodnim konkursima osvojio preko 250 značajnih priznanja.

Na festivalu je promovisan Almanah "Južnjačka uteha" sa odabranim radovima prethodnih učesnika, koji je priredio Ivan Matejević iz Aleksinca.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:52