Vizual za događaj / -FILMSKI CENTAR CRNE GORE
11/01/2024 u 11:42 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorski kratki metar u Atini

Nakon uspješnog izdanja festivala održanog u Nikšiću prošlog oktobra, festival se vraća u svoj rodni grad Atinu, prateći pristup Twin Cities koji je usvojen posljednjih godina

Ovogodišnje, 14. izdanje Balkans Beyond Borders festivala kratkog filma u Atini (Grčka) najavljuje specijalnu projekciju i događaj umrežavanja pod nazivom BBB twinning: Crna Gora, planiran za subotu, 13. januar. Fokus ovog programa je na Crnoj Gori, kao zemlji domaćinu nedavno završenog 14. BBB festivala kratkog filma – Edgetales u Nikšiću, a realizuje se u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore (FCCG) i Ambasadom Crne Gore u Atini, stoјi na saјtu FCCG.

Projekcija zakazana za subotu, 13. januar u 20 sati, predstaviće niz kratkometražnih filmova, uključujući animirani film "Mali čovjek u velikom kaputu" Miloša Prodanovića i Mila Bešovića, "Crna dama" rediteljke Gane Čomagić, "Moje ime je Ana" reditelja Bojana Stijovića, animirani film "Sine!" Nine Đukanović i Gorana Ivanovića, te "Sve je išlo sigurnim tokom" rediteljke Anje Jovanović.

Nakon uspješnog izdanja festivala održanog u Nikšiću prošlog oktobra, festival se vraća u svoj rodni grad Atinu, prateći pristup Twin Cities koji je usvojen posljednjih godina. U okviru atinskog izdanja, saradnja sa FCCG obuhvatiće projekciju kratkometražnih filmova podržanih od strane Filmskog centra. Nakon projekcije, Ambasada Crne Gore u Atini organizovaće networking događaj u foajeu grčkog filmskog arhiva Tainiothiki tis Ellados od 21.30 časova. Ovaj susret pruža filmskim stvaraocima, zaljubljenicima u film i stručnjacima iz industrije priliku da se susretnu i raspravljaju o značajnom doprinosu crnogorske kinematografije te o mogućnostima daljeg jačanja veza između Crne Gore i Grčke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:35