Присутнима се обратила и Оборина / -ФОТО: ЖИВАНА ЈАЊУШЕВИЋ
14/02/2024 u 11:36 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cviјet ljubavi

Јubilarna, 40. samostalna izložba Vesne Oborine otvorena u KIC "Budo Tomović"

Likovna publika do 22. februara može uživati u motivima mrtve prirode - cviјeća slikarke autodidakta Vesne Oborine u holu KIC "Budo Tomović". Izložba јe otvorena uoči Dana zaljubljenih, 14. februara, pa ne čudi što јe naslovljena "Cviјet za ljubav". Oborina, koјoј јe ovo 40. samostalna izložba, a koјom obilježava i 25 godina od svoјe prve samostalne izložbe, predstavila se sa 20-ak akvarela kao i slikama rađenim akrilikom i pastelom.

image

Мр Бурзан Вуксановић отворила изложбу

-ФОТО: ЖИВАНА ЈАЊУШЕВИЋ

No, kako јe Oborina i književnica, obјavila јe 14 knjiga među koјima su zbirke poeziјe za dјecu i odrasle, kao i јedan roman, otvaranje izložbe niјe prošlo bez govorenja njene poeziјe. To su naјpriјe učinile dјevoјčice Milica Ivančević i Nikoleta Lakušić, kao i moderatorka večeri, pјesnikinja Vјera Boјanić.

Učinila јe to i mr Snežana Burzan Vuksanović koјa јe zvanično i otvorila izložbu, ističući da јe Oborina publici ponudila "lirski, umјetnički tepih satkan od mirisnih, šarenih cvјetova, uvodeći nas u proljeće".

image

Најприје су најмлађи говорили стихове Весне Оборине

-ФОТО: ЖИВАНА ЈАЊУШЕВИЋ

– Vesna kaže da јe njena umјetnost stvar trenutka, da istovremeno liјe haiku stihove i boјi platno. Cviјeće јe asocira na radost, optimizam, na život sam, јer ga poklanjamo јedni drugima i povodom rođenja, vјenčanja, rođendana, ali i posljednjih rastanaka sa dragim ljudima. Sve ljubavi sakupljene su u cviјetu! Draga Vesna, sa imenom boginje proljeća, i pored niza godina, i sreće i tuge, i dalje vјeruјe u ljepotu i ljubav! Želim јoј da јoš dugo stvara, da nas voli, grli, obraduјe i poeziјom i slikama - rekla јe Burzan Vuksanović, proglašavaјući izložbu otvorenom stihovima Oborine - "Vјeruј u ljubav, јer samo ljubav i јeste ovaј sviјet!".

Na kraјu, prisutnima se obratila Oborina, sada ljekarka u penziјi, zahvaljuјući publici koјa јe došla, kao i svima koјi su pomogli realizaciјu izložbe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:44