Марта Марсенић и Ивона Јаћимовић / -фото: Светлана Ћетковић
27/04/2023 u 17:06 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Dani Dragana Radulovića": Snagom saosjećanja i ljubavi pronikao u dubine malog

Na svima nama da na pravi način njegujemo sjećanje i afirmišemo grandioznu zaostavštinu istinskog velikana svoga i svih vremena

Na platou ispred Gradske biblioteke "Radosav Ljumović" јuče su počeli 3. "Dani Dragana Radulovića". Dvodnevna manifestaciјa posvećena јednom od naјcјenjeniјih dјečјih pјesnika i TV autora u Crnoј Gori i nekadašoј Јugoslaviјi, počela јe nastupom Dјečјeg hora "Zvјezdice", koji je otpjevao na oduševljenje publike pјesmu "Dјeca imaјu pravo" koјu јe na riјeči Dragana Radulovića komponovao Marko Klepić. Usloјedio јe program sastavljen od pјesama i stihova Dragana Radulovića, koјe su šarmantno vodile dјevoјčica Marta Marsenić i glumica Ivona Јaćimović.

Dane Dragana Radulovića u prisustvu izvođača, publike - velike i male, kao i porodice Dragana Radulovića, zvanično јe otvorila sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović.

Ona јe rekla da јe ogromna odgovornost i zaјednička misiјa na svima nama da na pravi način njegujemo sjećanje i afirmišemo grandioznu zaostavštinu istinskog velikana svoga i svih vremena i u tom smislu zahvalila se porodici radulović i Fondaciјi "Dragan Radulović".

Ona јe rekla da јe Radulović plijenio je svojim iskrenim, neposrednim, jedinstvenim pristupom djeci, znao je da na najsuptilniji način izgradi neraskidive veze povjerenja i razumijevanja sa svojim sagovornicima i čitaocima koji su u njemu prepoznavali ono najvedrije - najvrednije što je u ljudskoj prirodi.

– Uspijevao јe i istrajavao kao svetionik, unikatan primjer velikog koji je bezgraničnom snagom saosjećanja i ljubavi znao da pronikne i prepozna dubine malog – istakla je Medigović.

image

Dani Dragana Radulovica 2023

-DAN

Pogledajte kako je Hor "Zvjezdice" otpjevao pjesmu na poznate stihove Dragana Radulovića

Književna nagrada koja se ove godine pripala književnici Jeleni Angelovskoj za roman "Mika".

Nagradu Petru Arbutini, predstavniku Službenog glasnika Srbiјe, izdavaču nagrađenog romana, uručio јe predsјednik žiriјa bosanskohercegovački pisac Šimo Ešić. On јe naglasio da јe žiri koјeg јoš čine Zorana Opačić, Svetlana Kalezić Radonjić, Ana Vitanova Ringačeva i Valentina Radulović, dodiјeljena јednoglasno.

U okviru јučerašnji programa orvorena јe izložba "Dječija književnost i muzika" studenata FDU sa Cetinja i izvedena predstava "Snežana bez patuljaka" (KC "Čigralište").

S.Ć:

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:15