Obojeni program / - KIC
03/12/2023 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Decembar u KIC-u: Obojeni program, predstava “Nobelovci”, festival filma o ljudskim pravima Ubrzaj…

Na repertoaru dramskog programa 15.decembra biće i predstava “Neko bolje mjesto” reditelja Andrije Mugoše i producentkinje Anje Kečalović

Raznolikost umjetničkih izraza obilježiće decembar mjesec u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”. Scene će kao i do sada biti otvorene za promociju reprezentativnih umjetničkih vrijednosti.

Premijerno u Podgorici, ali i u KIC-u 7.decembra biće izvedena duhovita drama "Nobelovci" nastala po tekstu i u režiji Obrada Nenezića. Na repertoaru dramskog programa 15.decembra biće i predstava “Neko bolje mjesto” reditelja Andrije Mugoše i producentkinje Anje Kečalović.

Kraj godine obilježiće nezaobilazne “Podgoričke priče” koje će 21.decembra ugostiti magistra violine i kamerne muzike Vilija Ferdinandija.

image

Decembar KIC

- KIC

Kultni novosadski sastav “Obojeni program” u okviru gostovanja koje će biti organizovano 9.decembra podsjetiće podgoričku publiku na brojne hitove sa svojih studijskih i “live” albuma.

- Najavljujemo i da će KIC biti domaćin XIV crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ pod nazivom “Kroz maglu” koji će u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO) biti održan od 10. do 14.decembra. Ljubitelji pisane riječi biće u prilici da se upoznaju sa prvim podgoričkim comic stripom Slobodana Boba Lalovića “Titogradsko stripovanje” 5.decembra, sa novom knjigom Danila Burzana “S anđelima čitali 666 epigrama i aforizama” 6.decembra, ali i sa romanom književnice Sonje Ražnatović “Morbus mundi” 25.decembra. U KIC-u će biti promovisana i knjiga Vlada Vujisića “Durmitor - Nacionalni park” 7.decembra, navode u saopštenju,

KIC će i u decembru biti mjesto promocije aktuelnog vizuelnog stvaralaštva, pa samim tim 14.decembra biće otvorena izložba Dragana Markovića “Brod u boci - SPLENDIDO”. Od 8.decembra u izložbenom holu KIC-a moći će da se pogledaju fotografije iz arhiva Damira Murseljevića sa koncertnih i DJ nastupa, a svoje radove 22.decembra predstaviće i studenti Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica, smjer Modni dizajn.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:05