Плакат за представу ”Декамерон” / -ФОТО: ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ПОДГОРИЦА
28/07/2023 u 11:09 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Dekameron" s potpisom Deјana Proјkovskog

Predstava "Dekameron" u dramatizaciji Stevana Koprivice po čuvenom istoimenom Bokačovom dјelu, u režiji Dejana Projkovskog, premiјerno će biti izvedena u petak, 28. јula, od 21.30 časova na Ljetnjoј pozornici Doma kulture u Baru. Predstava јe koprodukciјa Gradskog pozorišta Podgorica, festivala "Barski ljetopis", u čiјe јe pozorišne programe ove godine ubilježena, i Narodog pozorišta iz Niša.

U predstavi igraju: Omar Bajramspahić, Stefan Vuković, Pavle Popović, Vanja Jovićević, Una Lučić, Evgenija Stanković, Maja Vukojević-Cvetković, Dušan Kovačević, Dragana Jovanović, Lara Dragović, Miloš Pejović, Dragiša Veljković i Sanja Krstović.

Scenografiju je uradio Valentin Svetozarev, muziku Goran Trajkoski, kostime Marija Pupucevska, a scenski pokret i koreografiju Tamara Vujošević - Mandić. Asistent reditelja je Branka Knežević, muzički urednik i korepetitor Renata Perazić, a dramaturg-saradnik Sašo Dimoski.

Reprizno izvođenje zakazano je subotu, 29. jul sa početkom u 21.30 čas takođe na "Barskom ljetopisu".

Predstava će biti izvedena u Nišu 10. septembra u okviru Festivala balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", a u Podgorici će u oktobru otvoriti drugi dio pozorišne sezone.
Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:35