”Дјеца сунца” / -фото: Душко Миљанић
15/03/2023 u 10:33 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Djeca sunca" na Velikoj sceni CNP-a

Predstava "Djeca sunca" koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić biće izvedena sjutra, 16. marta, od 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Adaptaciju teksta potpisuju Jovana Tomić i Dimitrije Kokanov, koji je uradio i dramaturgiju, scenografkinja je Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografije Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić. Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Mirjana Spaić.

– Okosnica narativa komada je 'revolucija', neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u 'svoja četiri zida', 'djeca sunca' strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama. U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva – kazala je rediteljka Jovana Tomić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:54