Ћетковић и Николић / -ФОТО: ЂОРЂЕ ЦМИЉАНИЋ
11/09/2023 u 16:04 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dјeca u carstvu muzeјa

Podgorički Muzeјi i galeriјe i ЈPU "Ljubica Popović" potpisali Sporazum o saradnji

U cilju povećanja učešća djece predškolskog uzrasta u muzejskim programima neformalnog obrazovanja јuče je su predstavnici ЈU Muzeјi i galeriјe Podgorice i ЈPU "Ljubica Popović" potpisali Sporazum o saradnji.

Sporazum su potpisali Vučić Ćetković, direktor JU Muzeji i galerije Podgorice i Vesna Nikolić, direktorka JPU "Ljubica Popović".

Potpisivanjem Sporazuma djeca predškolskog uzrasta iz ove ustanove moći će da učestvuju u edukativnom projektu pod nazivom "U carstvu muzeja", koji muzej realizuje od oktobra 2021. godine. U sklopu projekta "U carstvu muzeja" jednom sedmično za djecu se organizuju obilasci muzejskih postavki i tematskih izložbi, kao i likovne i druge edukativne radionice.

Projekt muzejske edukacije je do sada realizovan sa mališanima iz JPU "Đina Vrbica", a nakon brojnih aktivnosti i dvogodišnje veoma uspješne realizacije stekli su se uslovi za nove sadržaje i proširenje programskog koncepta, te samim tim i za uključivanje većeg broja djece kroz saradnju sa JPU "Ljubica Popović".

Rad sa djecom realizuje tim kustosa, pedagoga i edukatora, koji kroz zanimljiv i poučan program djecu upoznaju sa muzejskim eksponatima i univerzalnim vrijednostima baštine i umjetnosti.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:13