Jovana Todorović / - DNP
14/12/2022 u 18:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DNP: Mobing u CNP-u zbog političkog aktivizma

„Eto vam ovi iz DF-a, pa neka vas oni zabavljaju..!“, komentar je glumice Nenezić Rakočević

Da se CNP već godinama prepoznaje što po skrivenim, što objelodanjenim skandalima, najnoviji flagrantan primjer predstavlja i današnji incident, koji je izazvala glumica ovog pozorišta Jelena Nenezić Rakočević, saopštili su iz Demokratske narodne partije (DNP).

- Dok je glumica Jovana Todorović, magistar dramskih i audio-vizuelnih umjetnosti, čija je monodrama na repertoaru našeg Nacionalnog teatra, sjedjela u kancelariji Produkcije i dogovarala gostovanje monodrame „Zlostavljanje“ u Nikšiću, Jelena Nenezić Rakočević je ušla i pozdravila se sa prisutnima i kratko se zadržala.

Očigledno je, pritom, bilo da je prepoznala Jovanu Todorović, znajući i za njene ukupne aktivnosti u društvenom životu, jer je Todorović i član DNP-a, te je čekala pogodan trenutak za svoju neprimjerenu reakciju, koja je uslijedila nakon što je jedna od producentkinja Nacionalnog teatra pitala da li se sprema neka vrsta Novogodišnjeg programa - navode u saopštenju iz DNP-a.

Ističu da je Nenezić Rakočević demonstrativno ustala i nekolika puta provokativno ponovila istu rečenicu, vrlo glasnim tonom da su je mogli čuti i na hodniku: „Eto vam ovi iz DF-a, pa neka vas oni zabavljaju..!“

- Glumica Todorović je otćutala tu očiglednu provokaciju, koja se ne dešava prvi put i od još nekih pojedinaca, što predstavlja klasičan oblik mobinga u našem Nacionalnom teatru, koji Todorovićeva trpi već duži vremenski period nastojeći da ne izaziva polemiku među kolegama, želeći samo da se bavi svojim poslom, tj. učestvuje u radu teatra.

Baćović da zaštiti dramske umjetnike

DNP poziva direktora CNP-a, gospodina Marka Baćovića, da se odgovornije odnese prema svojim obavezama i zaštiti dramske umjetnike, koji svoje pozorišne projekte imaju i u Nacionalnom teatru.

- Istovremeno DNP poziva Baćovića da se javno izjasni o ovom incidentu, kao i zašto nije na odgovarajući način zaštitio Jovanu Todorović, jer je jedna od njegovih obaveza i održavanje korektne atmosfere u kolektivu, bez obzira ko kojoj partiji pripada. I, na kraju, valjda je i Baćoviću jasno da se članovi teatra ne smiju rangirati po partijskoj pripadnosti, i da zbog političke i nacionalne orijentacije ne smiju bivati diskreditovani u kolektivu - navodi se u saopštenju.

Nakon ovog incidenta, Jovana Todorović je pozvala direktora Marka Baćovića da mu se požali na provokacije, koje su očigledno bile prvenstveno njoj upućene. Međutim, iz indolentne izjave direktora, nije stekla utisak da će Nenezić Rakočević zbog mobinga biti sankcionisana, pa čak ni upozorena.

Stoga mu je rekla da sljedeći put neće, kao do sada, prećutati neprijatne provokacije, i da će adekvatno na njih odgovoriti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:02