Милошевић и Дујовић на пресу у мултимедијалној сали КИЦ-а / -ФОТО: Ж.Ј.
26/11/2021 u 14:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Добар одзив пјевача и аутора пјесама

И ове године публика неће бити присутна у сали КИЦ-а, али ће зато фестивал моћи директно да се прати на РТЦГ 1

Међународни фестивал дјечје пјесме "Наша радост" биће одржан 37. пут у Подгорици, у суботу, 27. новембра, од 17 часова у великој сали КИЦ "Будо Томовић". И ове године такмичиће се 16 композиција за титулу најбоље, рекао је на конференцији за новинаре Александар Милошевић, директор фестивала, који је и директор ЈУ Дјечји савез Подгорице, под чијим окриљем се "Наша радост" и одржава. Аутори музике, текста, аранжмана, као и 17 малих извођача и ове године такмиче се за неку од већ устаљених награда "Нашe радости".

– Одржали смо реноме, и томе у прилог највише говори што из године у годину имамо јако добар одзив и дјеце-пјевача и аутора, као и посјећеност и праћеност фестивала, и слушаност дјечјих хитова – рекао је Милошевић.

Ове године фестивал финансира само Главни град, а изостала је подршка државе, рекао је Милошевић. Коначни трошкови везани за фестивал знаће се неколико дана по завршетку, локална урава опредијелила им је око 36 хиљада еура, додаје он.

Солисти И АУТОРИ долазе из Загреба, Омиша, Београда, Скопља, Херцег Новог, Тивта, Даниловграда, Бијелог Поља и Подгорице

– Ове године, нажалост, изостала је подршка државе, па смо продукционо изнијели фестивал искључиво средствима Главног града – казао је Милошевић. Додао је да то показује да Главни град разумије причу "Наше радости", која, каже он, није само дјечија и културна, већ она која промовише добре традиције.

И ове године публика неће бити присутна у сали КИЦ-а, али ће зато фестивал моћи директно да се прати на РТЦГ 1. У сали ће за то вријеме бити присутни само мали извођачи и по један њихов пратилац, организациони тим фестивала, жири, један од аутора композиције, и дјечји хор "Звјездице".

На конкурс фестивала стигло је око 70 композиција, а Селекциона комисија одабрала је у мају 16 пјесама, навела је Драгица Дујовић, чланица Дирекције фестивала. Комисија је радила у саставу Александар Таминџић, Оливера Дакић, Бојана Ненезић, Зоја Ђуровић и Мирослав Минић. Ове године, додаје, солисти долазе из Загреба, Омиша, Београда, Скопља, Херцег Новог, Тивта, Даниловграда, Бијелог Поља и Подгорице. Текстови, мелодије и аранжмани прилагођени су узрасту извођача овог фестивала, старим од осам до 13 година, каже Дујовић. Она је прочитала и називе пјесама које ћемо слушати у суботу.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:38