Slobodan Marunović u Njujorku / -CEZAM PRODUCTION
30/03/2024 u 21:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Dobro veče, Crna Goro" u Njuјоrku

Prvaka Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović gostovao јe u Njuјоrku gdјe јe u organizaciji tamošnjeg "Crnogorskog društva 13. jul" nastupio pred izabranom publikom u dvorani Long Island City (Renaissance Hall) izvodeći performans "Dobro veče, Crna Goro".

- Na početku večeri, našim brojnim uglednim iseljenicima u publici, obratili su se v.d. generalnog konzula Crne Gore Amer Cikotić i potpredsjednik Crnogorskog društva "13. jul" Božidar Batko Šaranović - navodi se u saopštenju Cezam production.

U dvočasnom programu Marunović se predstavio monolozima iz predstava "Potonja ura Njegoševa", "Az Makarije", "Balkanska carica", a čuli su se stvaralaštvo i stihovi Petra II Petrovića Njegoša, kralja Nikole, Slobodana Tomovića, Vita Nikolića, Avda Međedovića, Lesa Ivanovića, Jevrema Brkovića, Dušana Kostića, Ratka Vujoševića, Rista Ratkovića, Bobana Velimirovića i brojnih pjesnika iz Crne Gore.

image

Slobodan Marunović u Njujorku

-CEZAM PRODUCTION

Publika je sa pažnjom pratila izvođenje programa i pozdravljala Marunovićev briljantan nastup, dok su se na velikom platnu u intermecima mogli vidjeti kadrovi iz TV filmova Blagote Erakovića u kojima je Marunović tumačio likove Njegoša i Krsta Popovića.

image

Slobodan Marunović u Njujorku

-CEZAM PRODUCTION

- Prije, tokom i nakon performansa, vladala јe dostojanstvena i svečana atmosfera. Na kraju programa koji je završen "Noći skuplja vijeka" publika je dugim aplauzom pozdravila glumca, koji je јoš јednom pokazao da je kultura istinski i najbolji ambasador Crne Gore, koja spaja i poništava sve razlike među ljudima, navode iz Cezam production.

Dvorana Long Island City (Renaissance Hall) јe u vlasništvu Refka Radončića, uglednog poslovnog čovјeka, patriote, donatora i člana crnogorske zajednice u SAD-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:36