PLAKAT ZA IZLOŽBU / -MUZEJSKO DRUŠTVO CRNE GORE
17/09/2023 u 21:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Dodir nasljeđa” u Biblioteci za slijepe

Muzejsko društvo Crne Gore u saradnji sa Balkan Museum Network realizuje izložbu "Heritage touch" ("Dodir nasljeđa"),  koja će biti otvorena u ponedjeljak (18. septembra) u 11 časova u Biblioteci za sliјepe Crne Gore. Izložba je namijenjena slijepim osobama kao najugroženijoj i najmarginalizovaniјoj grupi muzejskih posjetilaca.

U realizaciji projekta pored MDCG i BZSCG, uključeni su i Zavičajni muzej iz Pljevalja, Prirodnjački muzej Crne Gore, Zavičajni muzej iz Nikšića, Muzej iz Kotora i Zavičajni muzej iz Tivta.

Na izložbi su, u 2D štampi, predstavljeni odabrani reprezentativni predmeti koji predstavljaju kulturnu i prirodnu baštinu Crne Gore, a čuvaju se u muzejima koji su partneri u realizaciji projekta. Svaki muzej je na izložbi zastupljen sa tri izložbena panoa odnosno sa tri predmeta koji će na jednom panou biti predstavljeni preko crteža u 2D formatu, teksta na Brajevom pismu i audio zapisa koji će posjetiocima biti dostupan preko QR coda. Na izložbi su predstavljeni eksponati iz perioda praistorije, antike i srednjeg vijeka kao i za Crnu Goru karakteristični primjeri flore i faune.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:32