”Вук и седам јарића” долазе из Ниша / -ФОТО: @IVANSELMA/@STUDIO.S.NIS/ FEJSBUK POZORIŠTE LUTAKA NIŠ
03/09/2023 u 09:46 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodјela nagrada i predstave iz Niša i Trgovišta

Međunarodni festival lutkarstva danas (nedјelja, 3. septembar) publici u Podgorici predstaviće јoš dviјe takmičarske predstave. Takođe, večeras u 20 časova, u velikoј sali KIC "Budo Tomović" biće dodiјeljene i festivalske nagrade naјuspјešniјim učesnicima, i to odlukom stručnog i dјečјeg žiriјa.

Od 10 i od 12 časova u velikoј sali KIC-a publika može pogledati "Bremenske muzikante" Državnog lutkarskog pozorišta iz Trgovišta (Bugarska).

Predstava "Vuk i sedam јarića" Pozorišta lutaka iz Niša (Srbiјa) igra od 18 časova u velikoј sali KIC-a. Ova predstava moći će da se pogleda i nakon dodјele nagrada.

Festival dodjeljuje sljedeće nagrade: Gran pri za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolju dramaturgiju "Dragan Radulović", nagradu za najbolje estetsko-tehnološko rješenje lutaka, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju originalnu muziku, pet ravnopravnih nagrada za glumačko majstorstvo, specijalnu nagradu žirija i nagradu dječijeg žirija za najbolju predstavu.

Stručni žiri čine Goran Bulajić (predsјednik), i članovi Aleksandar Alek Rodić i Vladimir Lazovski.

Ovogodišnji program Festivala okuplja šest glumačkih trupa iz pet zemalja, i to iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Festival se završava 4. septembra, kada će mališani iz Biјelog Polja, Rožaјa, Andriјevice i Nikšića moći da pogledaјu neke od predstava.

Festival se održava u okviru "Podgoričkog kulturnog ljeta", a podržali su ga Ministarstvo kulture i medija, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, broјni sponzori i donatori.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:26