Batilović, Đukić i Bojović / -LAZAR RUZIC
12/02/2024 u 21:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodjelom nagrada završen MAKADO

Ovogodišnji MAKADO podsjetio nas je na, još u renesansi otkrivenu istinu – da prava scena dešavanja nije pozornica nego srce gledaoca i time potvrdio svoju neophodnost i aktuelnost - rekla je Jovana Bojović

Dodjelom nagrada „Sat kula” večeras u sali Dodest KIC „Budo Tomović” završeno je ovogodišnje, deveto izdanje Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO. 

Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije, a odluku je donio stručni tročlani žiri doc. dr Jovana Bojović, predsjednica, i članovi Vanja Kovačević i Vukan Pejović, pogledavši sedam takmičarskih predstava.

image

Đukić prisustvovala dodjeli nagradi, ostalim dobitnicima nagrade će biti uručene naknadno

-LAZAR RUZIC

Žiri je je jednoglasno donio odluku da nagrada „Sat kula” za najbolju žensku ulogu pripadne glumici Jeleni Đukić za uloge u predstavama „Jelena Savojska” i „Atomsko cvijeće”. „Sat kula” za najbolju mušku ulogu pripala je glumcu Tihomiru Staniću za ulogu u predstavi „Na Drini ćuprija”. Žiri je većinom glasova donio odluku da nagradu „Sat kula” za bravuru na MAKADO festivalu dodijeli glumici Tatjani Kecman za uloge u predstavi „Pomahnitali”. Najbolja predstava u cjelini, jednoglasnom odlukom žirija jeste „Pomahnitali” produkcije Ferzeng Beograd. 

Dodjeli nagrada prisustvovala je Jelena Đukić, a ostalim dobitnicima nagrade će biti uručene naknadno

Odluku žirija saopštila je večeras predsjednica Bojović, navodeći da je selekcija ovogodišnjeg MAKADO festivala pokazala nastavak dobre tradicije njegovanja kamernog teatra, kao i iskorak u prepoznavanju kvalitetnih malih dramskih formi koje su od izuzetne važnosti za kreiranje pozorišne kulture.

– Ovogodišnji MAKADO podsjetio nas je na, još u renesansi otkrivenu istinu – da prava scena dešavanja nije pozornica nego srce gledaoca i time potvrdio svoju neophodnost i aktuelnost - rekla je Bojović.

Prethodno, prisutnima se ispred KIC-a obratila Elida Korać, ističući da je riječ o jedinoj manifestaciji posvećenoj kamernim pozorišnim formama u Crnoj Gori. 

image

Aida Batilović

-LAZAR RUZIC

Direktorica KIC-a Aida Batilović, istakla je da je MAKADO uspio da zadrži međunarodni karakter i da se pozicionirao na regionalnoj pozorišnoj mapi. Ovogodišnja selekcija, dodaje, pokazala je ne samo žanrovsku raznovrsnost, već i autentične teatarske vrijednosti.

– Želja nam je da naredne godine, jubilarni, deseti MAKADO na najljepši način obilježi deceniju trajanja ove manifestacije kao izuzetno značajne za naš grad i zajednicu, slaveći kamerni teatar u punom sjaju - rekla je Batilović.

Van takmičarskog programa večeras јe odigrana predstava "Safra" u izvođenju Milice Šćepanović i Marije Labudović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:44