Ubrzaj. / - CGO
30/11/2023 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dokumentarni film "Mamula All Inclusive" 10. decembra premijerno u KIC-u "Budo Tomović"

Ubrzaj 2023 biće zvanično otvoren crnogorskom premijerom dugometražnog dokumentarnog filma Mamula All Inclusive, autora Aleksandra Reljića, u nedjelju 10. decembra u 20 sati, u KIC-u Budo Tomović, kada će biti uručene i naše godišnje nagrade za afirmaciju ljudskih prava i građanskog aktivizma

Uz moto "Kroz maglu", Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje 14. Crnogorski festival filma o ljudskim pravima Ubrzaj 2023 u Podgorici, Kotoru i Beranama. 

Centralni program Festivala Ubrzaj 2023 je od 10. do 14. decembra u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici, a prateća izdanja u Kinu „Boka“ u Kotoru od 12. do 13. decembra i u Centru za kulturu Berane od 13. do 14. decembra 2023. godine.

- Festival Ubrzaj nudi jedinstven pregled filmskih ostvarenja najnovije produkcije i izuzetnog kvaliteta, a koji adresiraju različite aspekte ljudskih prava. Ovi filmovi dolaze i sa brojnim nominacijama i priznanjima sa prestižnih regionalnih, evropskih i međunarodnih festivala, a premijerno se prikazuju u Crnoj Gori. Osim filmskih projekcija, Festival Ubrzaj ima i prateći program kroz koji će se, sa članovima filmskih ekipa, dalje aktuelizovati neka od ključnih pitanja u domenu ljudskih prava iz  pojedinih filmskih ostvarenja, navode iz CGO.

Ubrzaj 2023 biće zvanično otvoren crnogorskom premijerom dugometražnog dokumentarnog filma Mamula All Inclusive, autora Aleksandra Reljića, u nedjelju 10. decembra u 20 sati u KIC-u Budo Tomović, kada će biti uručene i naše godišnje nagrade za afirmaciju ljudskih prava i građanskog aktivizma.

- Festival Ubrzaj nastoji, kroz medij filma, afirmisati univerzalnost ljudskih prava i značaj tolerancije, komunicirajući sa raznovrsnom publikom, a što dodatno naglašava njegov značaj u duboko podijeljenom crnogorskom društvu. Zato su filmovi iz selekcije Festivala UBRZAJ su važan doprinos izgradnji kulture ljudskih prava, podstiču kritičko razmišljanje, ohrabruju dijalog, angažovane razgovore i pozivaju na akciju, navode iz CGO-a.

14. Festival UBRZAJ finansijski su podržali Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore i Opština Kotor, a podršku su pružili i Opština Berane, KIC „Budo Tomović“, Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Centar za kulturu Berane.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 17:34