DONACIJA RTC CETINJE / -DONACIJA RTC CETINJE
26/04/2023 u 09:43 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Donacija Narodnog muzeјa Crne Gore RTV Cetinje

Narodni muzej Crne Gore (MNCG) poklonio je RTV Cetinju svoja izdanja – monografije, monografske kataloge, knjige i publikacije, u okviru saradnje nacionalnog muzeja i prvog crnogorskog elektronskog medija.

Direktor Narodnog muzeja Jakša Ćalasan istakao je da NMCG u okviru svoje edukativne misije poklanja vrijedna izdanja iz crnogorske kulturne baštine, istorije i umjetnosti i iskazao zadovoljstvo donacijom više desetina izdanja koja će biti namijenjena redakciji prvog crnogorskog radija - Radio Cetinja i internet portala "Cetinjski list".

Glavni urednik RTV Cetinje Mladen Zadrima zahvalio se na vrijednoj donaciji, naglasivši da se ovim činom nastavlja dugogodišnja saradnja Narodnog muzeja i RTV Cetinje, te da će stručna literatura umnogome pomoći u radu redakcije na kulturnom planu.

Najstariji elektronski medij u Crnoj Gori - Radio Cetinje počeo je da emituje program 27. novembra 1944. u tek oslobođenom Cetinju. Nakon pet godina rada, radio je preseljen u Titograd i preimenovan u Radio Titograd. Radio Cetinje obnovljen je 1991. godine, a danas, pored radio stanice, sastavni dio RTV Cetinja su internet portal Cetinjski list i video servis.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 06:43