Драган Бјелогрлић / TANJUG-DRAGAN KUJUNDZIC
31/05/2022 u 21:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драган Бјелогрлић добитник европске награде "Еуропа Прима"

У образложењу додјеле награде Бјелогрлићу наведено је више од 90 филмских и ТВ улога које је одиграо, а истакнут је и његов редитељски, сценаристички и продуцентски ангажман

Српски глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић ововгодишњи је добитник престижне награде „Еуропа Прима“ 2022. саопштили су организатори Филмског фестивала југоисточне Европе (Southeast European Film Festival) који прати остварења кинематографија југоисточне Европе и Америке.

У образложењу додјеле награде Бјелогрлићу наведено је више од 90 филмских и ТВ улога које је одиграо, као и улоге у великом броју позоришних представа, а посебно његова редитељска, сценаристичка и продуцентска остварења.

Истакнут је Бјелоглићев редитељски, сценаристички и продуцентски ангажман на филмским и ТВ остварењима, међу којима се наводе „Сенке над Балканом“, на порталу ИМДб оцењене као најбоља српска серија свих времена, „Вратиће се роде“, „Жигосани у рекету“, „Роде у магли“, „Рат уживо“, „Ране“, „Мали свет“, „Монтевидео, Бог те видео“, "Монтевидео, видимо се“, „Тома“, уз истицање да су многа од њих забележила рекордну гледаност у биоскопима, преноси Танјуг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:46