Dee Dee Bridgewater i Bisera Veletanlić specijalni gosti festivala / - MADE IN NEW YORK FESTIVAL
12/04/2023 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Festival Made In New York Jazz: Dee Dee Bridgewater i Bisera Veletanlić specijalni gosti

Festival nastavlja da raste svake godine i vjerujemo da će ovogodišnja postavka svjetskih talenata istinski oduševiti publiku i omogućiti nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima džeza iz regiona i cijelog svijeta, kazao je Majkl Brovkin, osnivač festivala

“Made In New York Jazz Festival”, u strateškom partnerstvu sa kompanijom Porto Montenegro i u produkciji kompanije “Rabbit Records”, najavljuje osmi po redu “Made In New York Jazz Festival Montenegro”, koji će se održati na predivnom crnogorskom primorju, u Tivtu i u Podgorici, od 15. do 18. juna 2023.

Poznat po svojoj impresivnoj listi svjetski poznatih muzičara koji se okupljaju da sviraju na večeri zvijezda, festival će i ove godine nastaviti tu tradiciju. Tu su Dennis Chambers, Santi Debriano, Ashley Pezzotti, Aaron Goldberg, Alexis Baro, Vasil Hadžimanov, Vladimir Maraš, Yaacov Mayman, Šule Jovović i Goran Potić.

Festival će takođe ugostiti i dva specijalna gosta, legendarnu trostruku dobitnicu Gremi nagrade, TONY nagrade, UN ambasadorku dobre volje, ASCAP šampiona i NEA džez majstora, Dee Dee Bridgewater, kao i legendarnu pjevačicu sa Balkana, Biseru Veletanlić. Ovaj festival obećava nezaboravno iskustvo svim posjetiocima.

image
- MADE IN NEW YORK FESTIVAL

Glavni događaji će se odigrati na tri lokacije:

• Jun 15: Sejdefa Jazz Club, Podgorica (Leb i Sol)

• Jun 16: Synchro stage, Porto Montenegro, Tivat (Premijerni koncert festivala)

• Jun 17: Sejdefa Jazz Club, Podgorica (Vasil Hadžimanov Band)

• Jun 18: The Capital Plaza atrium, Podgorica (Završni koncert festivala)

Osnivač “Made In New York Jazz Brand”-a, Majkl Brovkin (Michael Brovkine), dijeli svoje uzbuđenje zbog ovogodišnjeg događaja: “Oduševljeni smo što dovodimo osmi po redu “Made in New York Jazz Festival” u Crnu Goru. Festival nastavlja da raste svake godine i vjerujemo da će ovogodišnja postavka svjetskih talenata istinski oduševiti publiku i omogućiti nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima džeza iz regiona i cijelog svijeta.”

Vladimir Maraš, direktor “Made In New York Jazz Festivala”, izrazio je svoj entuzijazam zbog predstojećeg događaja:

- Ovogodišnji “Made In New York Jazz Festival” u Crnoj Gori zamišljen je kao izvanredno slavljenje muzike i spajanje raznolikih postavki nevjerovatnih umjetnika. Sigurni smo da će ovogodišnji festival prevazići očekivanja i ostaviti nezaboravan utisak na sve one koji posjete naše programe u junu, naveo je Maraš.

Za svega osam godina, “Made In New York Jazz Festival” postao je značajan kulturni događaj ne samo u Crnoj Gori, već i na cijelom Balkanu. Ovaj festival je uspješno prikazao bogato nasljeđe i živahan duh džez muzike, privukavši hiljade ljubitelja muzike i njegujući osjećaj jedinstva i zajedništva među različitim zajednicama u regionu. “Made In New York Jazz Festival” ponosi se što je prikazao raznolik i internacionalan spoj izvođača, spajajući legendarne umjetnike iz Amerike, specijalne goste iz cijelog svijeta i talentovane regionalne muzičare iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih zemalja. Ova jedinstvena fuzija muzičkih stilova i porijekla stvara bogatu paletu različitih džez boja, prikazujući ono najbolje što ovaj žanr ima da ponudi i promovišući interkulturalnu saradnju i razumijevanje.

Obezbjeđujući platformu za muzičare iz regiona i Crne Gore na kojoj će dijeliti pozornicu sa svjetskim džez muzičarima, ovaj festival ističe zadivljujući talenat i potencijal balkanske džez scene i njeguje kreativnu razmjenu i uzajamno poštovanje među umjetnicima. Posvećenost “Made In New York Jazz Festivala” inkluzivnosti i raznolikosti bila je pokretačka snaga njegovog uspjeha i pomogla je da se ovaj događaj pozicionira kao ključni faktor u globalnoj džez zajednici, privlačeći kako muzičare, tako i džez entuzijaste sa svih strana.

- Posvećenost Porto Montenegra i Rabbit Records-a produkciji “Made In New York Jazz Festivala”, pokazuje njihovu predanost obogaćivanju lokalne zajednice i njegovanju umjetničkog talenta u regionu, dodaje Brovkin.

Od decembra 2022. “Made In New York Jazz Festival” prepoznat je od strane crnogorskog Ministarstva kulture i medija kao Festival od posebnog značaja za kulturu Crne Gore. Ovaj prestižni status pocrtava snažno kulturno partnerstvo i podršku Vlade Crne Gore, popločavajući put za svijetlu budućnost u kojoj će se zajedničkim snagama slaviti i promovisati džez kultura u regionu.

Za više informacija o osmom “Made In New York Jazz Festivalu”, posjetite www.rabbitrecords.me i www.madeinnyjazz.com.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:30