Na pitch-u ProForuma / -FOTO: producentska kuća Kino
03/10/2022 u 15:21 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Film "Plod" Maše Šarović učestvovao na PriForumu u Prištini

Crnogorski projekat dugometražnog igranog filma "Plod" u režiji Maše Šarović, producentske kuće "Kino", učestvovao je u programu Best Pitch Competition na ovogodišnjem PriForumu u sklopu Priština Film Festivala, održanom od 20. do 25. septembra. Na pitch-u su u ime projekta "Plod" učestvovale scenaristkinja Sara Đurović i Anja Kečalović ispred producentskog tima. "Plod" je odabran u selekciji 10 filmova u razvoju iz jugoistične Evrope.

Internacionalni žiri Best Pitch Competitiona činili su Čeri Džonson, rediteljka i scenaristkinja iz Južnoafričke Republike, Pjer Menahem, producent iz Pariza sa preko 20 godina iskustva u filmskoj industriji, Frederik Bojer, umjetnički direktor Tribeca Film festivala, Les Arcs European Film Festivala, Reyjkavik International Film Festivala, Liridon Kahani, filmski producent i profesor na Fakultetu umjetnosti Prištinskog univerzitetg i Viktorija Kuk, osnivačica studentskog filmskog festivala "Film Forms" –Univerziteta Zapadna Engleska.

"Plod" je podržan za razvoj projekta i za razvoj scenarija na konkursima Filmskog Centra Crne Gore. Do sad je projekat filma Plod prošao međunarodnu radionicu First Films First, koprodukcioni market i pitch Sofia meetings, održanom on line u sklopu najznačajnijeg filmskog festivala u Sofiji, Bugarska i "International Project Discovery Forum" u Los Anđelesu.

"Plod" obrađuje teme depresije, čedomorstva i transgeneracijskih razlika, kritički osmatra teme destruktivnog patrijarhalnog narativa u kojem stasavaju današnje generacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:42