Срђан Булатовић најављује богат програм / -ФОТО: DUOGITARA.COM
15/10/2021 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фузија гитарске класике са другим правцима

Фестивал "Дани гитаре у Подгорици" намиjењен je љубитељима музике, ученицима, студентима и професионалним музичарима, каже гитариста Срђан Булатовић, у име НВО "Гитара", организатора манифестације

Концертом мексичког гитаристе Алехандра Кордове, у уторак 19. октобра, у 20 часова у подгоричким Музејима и галеријама, почеће овогодишњи VI Међународни фестивал "Дани гитаре у Подгорици". Одмах након првог, у 21 час, слиједи и други концерт, када ће наступити Торвалд Јоргенсен (теремин) из Холандије и Јосип Драгнић (гитара) из Хрватске.

Концертни сегмент дводневног фестивала наставља се у сриједу, такође у подгоричким Музејима и галеријама. У 20 часова почиње концерт Кристиана Лаверниера из Италије, а у 21 час нашег гитаристе Марка Прентића. Као гости на Прентићевом концерту, на којем ће се он представити и као композитор, наступиће џез пиjаниста Енес Тахировић и гитаристи Дражен Jоковић и Петар Добричанин.

Мајсторске радионице и предавања за младе гитаристе и публику биће одржани у Музичкој школи "Васа Павић", с почетком у 13 часова. Младим гитаристима предаваће Кордова, Драгнић, проф. Вера Огризовић, Лаверниер, Јоргенсен и Прентић.

Како каже гитариста Срђан Булатовић, у име, НВО "Гитара", организатора манифестације, овај фестивал намиjењен је љубитељима музике, ученицима, студентима и професионалним музичарима.

– Фестивал "Дани гитаре у Подгорици" његуjе концепт интеграциjе класичне гитаре у садашњем времену и изазовима коjе оно продукуjе, као и фузиjе са другим музичким правцима и необичним инструментима у комбинациjи са гитаром – подсјећа Булатовић.

Фестивал су подржали Секретариjат за културу и спорт Подгорица, JУ Музеjи и галериjе Подгорице и Музичка школа "Васа Павић".

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:21