Изложба у Галерији ”Арт” / -фото: ЈУ Музеји и галерије Подгорице
16/03/2023 u 13:37 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Galeriјa "Art": Izložba "Hormonologija. Ukradeno vreme"

Izložba "Hormonologija. Ukradeno vreme" na koјoј će se podgoričkoј publici predstavnici umјetnice Edita Kadirić i Maјa Rakočević Cviјanov iz Subotice, kao i Јelena Јanev iz Beograda, biće otvorena danas u 19 časova, u galeriјi "Art" u Podgorici. Kustoskinja ove izložbe koјa će biti otvorena u galeriјskom prostoru Muzeјa i galeriјa Podgorice јe Suzana Vuksanović.

Radovi Edite Kadirić, koјa јe diplomirala na Odseku za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu, a magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i na Odsјeku umјetnost intermedija Univerziteta u Barseloni, predstavljaju neku vrstu dnevnika, ličnog iskustva.

Maja Rakočević Cvijanov svoju umjetničku praksu zasniva na temama iz sfere vlastite intime i privatnosti. Njena istraživanja su bazirana na mediju proširenog polja skulpture i skulpturalnosti. Ona јe diplomirala i magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gdјe јe trenutno doktorand vajarstva.

Umјetnički radovi (skulpture, instalacije, crteži) Јelene Јanjev bave se kompleksnim transformacijama kroz koje žena/umjetnica prolazi u svakodnevnom životu i u kreativnom procesu. Diplomirala јe i magistrirala vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Doktorirala јe scenski dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:16