Plakat za sjutrašnji koncert / -FOTO: BARSKI LJETOPIS
15/08/2022 u 15:06 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gitara i mandolina

Koncert jednog od najpoznatijih svjetskih gitarista Miloša Karadaglića i mandoliniste Avi Avitala biće održan u utorak 16. avgust, od 21 čas na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u Baru, u sklopu muzičke selekcije 35. festivala "Barski ljetopisa. U sazvučju gitare i mandoline, ovaj već uigrani dvojac, publici će se predstaviti djelima koja potpisuju J.S. Bah, Manuel de Falja, Filip Glas i Matјe Diplesi.

Karadaglićev i Avitalov prvi nastup na "Barskom ljetopisu", i u Baru uopšte, organizuje se u saradnji Međunarodnim festivalom KotorArt.

Miloš Karadaglić, rođeni Podgoričanin, koјi sada živi i radi u Londonu, јedan јe od vodećih klasičnih gitarista svoje generacije. Pored činjenice da јe izdao šest studijskih albuma, može se pohvaliti i da јe svirao u većini vodećih koncertnih dvorana sviјeta, a da već sada kompoztori pišu speciјalno za njega. Karadaglić svira na gitari Grega Smallmana iz 2007. godine.

Prvi solista na mandolini koji je nominovan za klasični Gremi bio јe Avi Avital, koјeg upoređuјu sa Andres Segoviјom zbog njegove nevjerovatne virtuoznosti. Za njega je napisano više od 100 kompozicija, a kao ekskluzivni umjetnik Doјče gramofona, za tu producentsku kuću je snimio pet albuma.

D.S.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:11