Сцена из представе / -фото: КИЦ Будо Томовић
20/06/2022 u 18:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Глумац Јован Дабовић о представи "Џетлмен": Спојили најљепше стихове и ноте у славу жене

Поезију живим и обожавам, осјећам је потпуно и надам се да знам да је пренесем дугима, каже Дабовић

Поетско-музички перформанс антикабаре "Џентлмен" чиjи копродуценти су Културно-информативни центар "Будо Томовић" и Културни центар Бар премиjерно je изведен у сали Додест. Режиjу и поезиjу потписуjе писац и драматург Обрад Ненезић, композитор и извођач jе Слободанка Бобана Дабовић Ђурић, а улога jе повjерена глумцу Jовану Дабовићу, који је рекао да је публика топло поздравила причу и да су њене реакције биле одличне. Наша публика и даље зна шта значи и симболише ријеч џентлмен, каже глумац.

– Јесмо заборавили али и даље знамо шта значи та ријеч. Само треба људе подсјетити на значење и у себи ћемо наћи оно што посједујемо, знамо и имамо – каже он.

Сарадња са композиторком Бобаном Дабовић Ђурић била је природна, каже Дабoвић, јер колико је кабаре глумачки, толико је и музички жанр.

– Саставни дио кабареа је музика и он без ње не може, тако да је Бобана била један од кључних играча у екипи. Бобана је одиграла велику улогу и направила одличне композиције и аранжмане. Предивно свира и предивно пјева, све је урадила како треба – похвалио је своју колегиницу популарни глумац.

Стихови и пјесме коjе је публика чула су дјело Обрада Ненезића, који потписује и режију кабареа.

– Добро сам се снашао у овој представи јер пливам у том материјалу, поезији. Поезију живим и обожавам, осјећам је потпуно и надам се да знам да је пренесем дугима – навео је глумац. Ненезић, који потписује режију овог пројекта, навео је да антикабаре "Џентлмен", како је он назвао представу, има своjу драмску форму и структуру, али она jе секундарна у односу на импресиjу коjу изазива споj поезиjе и музике.

– "Џентлмен" се обраћа jедноj имагинарноj жени, коjа jе његов "Црно-биjели свиjет", "Неиздрж", "Господ, али не и Бог"... Његов "Центар свиjета", али не само као жена, већ персонификациjа живота, са свим његовим врлинама и манама, изазовима и недаћама, радостима и љепотама – навео је Ненезић. Ова представа jе синоћ изведена пред бардском публиком, на сцени КЦ Бара.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:19