Žarko Laušević / foto: facebook
15/11/2023 u 21:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glumci se opraštaju od Lauševića: „Zbogom, Šmekeru“

Hvala ti za povjerenje. Hvala ti za osmjehe. Hvala ti za vrijeme. Hvala ti za podršku. Hvala ti za lekcije. Hvala ti za nježnost. I hvala ti za prijateljstvo. Možda je rođenje svakog čovjeka njegov najveći uspon, sve ostalo je pad, napisao je Milan Marić

Glumac Žarko Laušević preminuo je u 64. godini. Kolege su se od njega oprostile na društvenim mrežama.

Glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić na Instagramu je objavio njihovu zajedničku fotografiju uz poruku „Zbogom, prijatelju. Zbogom, najveći“.

Glumac Milan Marić takođe je objavio zajedničku fotografiju, a, između ostalog, napisao je „Hvala što si bio takav kolega“.

„Žare, Ne znam kako se ovo radi, nikada nisam pisao ovako nešto. A je.i ga, i teško mi je. Da li bi prvo trebalo da ti se zahvalim? Da napišem: “Hvala ti što si bio takav glumac.”? Moram prvo da napišem glumac jer sam te zapravo tako upoznao. Kroz uloge. Upoznao kroz uloge?! Kako to naivno zvuči, ali znaš na šta mislim. Možda bi ipak trebalo da napišem: “Hvala ti što si bio takav kolega”.

To zvuči prisnije i intimnije, a i zaista jeste. Morao bih onda obavezno da dodam da si bio divan kolega, pun strpljenja, savjeta i razumijevanja za nas “balavce”. A to sve znaš, to sam ti sve već rekao. I nisam jedini. A ako bih napisao samo “Žare, hvala ti.”, to bi onda značilo da se opraštam od tebe i kao glumca i kao kolege, ali i onoga što smo izgradili ti i ja van filmskog seta. A o tome mi je zapravo najteže da pišem. Probaću.

Hvala ti za povjerenje. Hvala ti za osmjehe. Hvala ti za vrijeme. Hvala ti za podršku. Hvala ti za lekcije. Hvala ti za nježnost. I hvala ti za prijateljstvo. Možda je rođenje svakog čovjeka njegov najveći uspon, sve ostalo je pad.

Tvoj Mare“.

Glumac Milan Marić glumio je svog prijatelja u filmu rađenom po njegovom romanu "Godina prođe, dan nikad".

Glumica Sloboda Mićalović objavila je Lauševićevu fotografiju uz poruku „Kuda svi tako žurite?“.

Glumica Nina Janković na Instagramu je objavila zajedničku fotografiju sa Lauševićem.

„Dragi moj Žarko, bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast biti u tvom drustvu, dijeliti kadar sa tobom pa makar i na tri sekunde… Počivaj u miru“.

Glumica Danica Maksimović takođe je ostavila poruku na Instagramu

„Dobri moj Žare, najljepši i najbolji…, našao si svoj mir! Putuj s Andjelima! Volim te!“

Glumac Sergej Trifunović oprostio se od kolege uz poruku: „Sve smo si rekli. Srce mi je na mjestu. I hvala ti za ovo. Dozvalo me je. Neću zaboraviti, nikada.“

Fotografije glumca na Instagramu storiju podijelili su glumci Viktor Savić,  Aleksandar Radojičić, glumica Jelisaveta Orašanin Teodosić.

Glumac Nikola Kojo napisao je na svom Instragramu da je prerani odlazak glumca Žarka Lauševića "kosmička nepravda učinjena čovečjanstvu".

„Tvoja nesreća je napravila mjesto drugim mladim glumcima. Tvoj tragični primjer je mnogima spasao glavu tih gadnih godina. Tvoj povratak je bio master class umjetnosti svake vrste. I ništa tu nije fer… jer je Tvoj prerani odlazak, kosmička nepravda učinjena čovječanstvu. Zbogom, dragi Žare“, napisao je Nikola Kojo.

Srđan Timarov nazvao je Lauševića glumačkim džinom i oprostio se sa „Zbogom, Šmekeru“.

Njegova supruga je danas obavijestila javnost da je u 64. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo Žarko Laušević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 17:42