Гојко Божовић / -ФОТО: ВЕСНА ЛАЛИЋ
10/07/2024 u 15:28 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gojko Božović dobitnik Velike bazjaške povelje

Pјesnik Gojko Božović je ovogodišnji dobitnik nagrade Velika bazjaška povelja. Nagrada se dodjeljuje za ukupan pjesnički opus, a Božoviću će biti uručena 18. avgusta

Pјesnik Gojko Božović je ovogodišnji dobitnik nagrade Velika bazjaška povelja, saopštio je petočlani žiri koji je radio u sastavu: Saša Jašin, Ljubinka Stankov, Miladin Simonović, Predrag Despotović i Slavomir Gvozdenović. Žiri je odluku donio jednoglasno, saopštavaјu iz Izdavačke kuće "Arhipelag" u koјoј јe Božović prvi čovјek.

Nagrada Velika bazjaška povelja dodјeljuje se za ukupan pјesnički opus. Nagrada Velika bazjaška povelja biće uručena Gojku Božoviću 18. avgusta u porti manastira Bazjaš.

Nagrada se dodeljuje u okviru tradicionalne kulturne manifestacije "Dani Preobraženja Srba u Rumuniji" koja se održava od 16. do 19. avgusta u Temišvaru i podunavskim mјestima u Rumuniji Bazjaš i Belobreška.

Nagradu Velika bazjaška povelja osnovao je 1994. i dodјeljuje je Savez Srba u Rumuniji iz Temišvara, koji je i organizator manifestacije "Dani Preobraženja Srba u Rumuniji".

Među dosadašnjim dobitnicima Nagrade Velika bazjaška povelja nalaze se i Ivan V. Lalić, Miodrag Pavlović, Matija Bećković, Ljubomir Simović, Branislav Petrović, Milosav Tešić, Duško Novaković, Dragan Jovanović Danilov, Stevan Tontić, Nikola Vujčić i Đorđe Nešić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jul 2024 15:28