Горан Бјелановић / - Архива
29/10/2021 u 20:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Горан Бјелановић на челу Црногорске кинотеке

Досадашњи директор био jе Андро Мартиновић коме је истекао мандат

Влада Црне Горе, на jучерашњоj сjедници, именовала је Горана Бjелановића, магистра филмске и ТВ режиjе за директора Jавне установе Црногорска кинотека.

Министарка просвjете, науке, културе и спорта, Весна Братић, jе у именовању навела да jе Бjелановић у свом дугогодишњем радном ангажману режирао jе неколико филмских и позоришних комада.

– Добитник jе неколико престижних награда, и то „Признање Бошко Пушоњић”, Специjална награда за развоj културе Jугоисточне Европе; Специjална награда на Jахоринафилм фестивалу; Златна маска за колективну игру; Прва награда за режиjу представе „Идемо у лов” и друге. Следствено наведеном, предлажем да се Горан Бjелановић именуjе за директора JУ Црногорска кинотека, у складу са законом – наводи се у образложењу.

Влада Црне Горе jе, како jе саопштено, прихватила Предлог решења Комисиjе за кадровска и административна питања и именовала Бjелановића за директора.

Досадашњи директор био jе Андро Мартиновић коме је истекао мандат.

– Како jе Одлуком Владе од 16.02.20217. године наведено, Андро Мартиновић изабран је за директора JУ Црногорска кинотека, то jе неспорна чињеница да jе именованом истекао мандат од четири године, у складу са чланом 24 Закона о култури. У светлу преднjе наведеног, предлажем да Андру Мартиновићу престане мандат директора JУ Црногорска кинотека, због истека мандата, сходно одредбама члана 24 Закона о култури – наводи се у образложењу министарке Братић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 02:06