Детаљ са самита ЕФА / -фото: ЈУ ГРАД ТЕАТАР
29/04/2023 u 13:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Grad teatar" među 100 svjetskih festivala

Tokom generalne Skupštine EFA, kojom je predsjedavao Jan Brajrz, predsjednik EFA, predstavljen je istorijat "Grada teatra", dosadašnje aktivnosti institucije, započeti međunarodni projekti, kao i dugoročni ciljev

U organizaciji Evropske asocijacije festivala (EFA), čiјi јe član i budvanska ЈU "Grad teatar", a koјa okuplja oko 100 festivala iz 40 zemalja, održan je 71. Samit festivala umjetnosti od 23. do 26. aprila. Samit јe održan u Peraladi i Đironi (Španija). Domaćin Samita bio je Festival "Kastel de Peralada".

Kako je JU "Grad teatar" Budva članica EFA od 2021. godine, ovo je bila prilika da predstavnici institucije neposredno učestvuju u radu Skupštine i članove EFA upoznaju sa aktivnostima našeg festivala.

Samitu je prisustvovalo 227 učesnika, zvaničnika EFA, predstavnika festivala i festivalskih udruženja širom Evrope članova EFA, predstavnika gradova pokrovitelja festivala, gradova kandidata, kao i lokalnih zvaničnika Peralade i Đirone, koji su podržali organizaciju Samita. Ispred "Grad teatra" na samitu su učestvovale Milena Lubarda Marojević, direktorica, Svetlana Ivanović, glavna urednica programa, i Aleksandra Maslovar, menadžerka za programske politike i planiranje.

Tokom generalne Skupštine EFA, kojom je predsjedavao Jan Brajrz, predsjednik EFA, predstavljen je istorijat "Grada teatra", dosadašnje aktivnosti institucije, započeti međunarodni projekti, kao i dugoročni ciljevi.

U radnom dijelu, predstavnice "Grad teatra" pratile su panel diskusije, učestvovale u radionicama, ali i imale niz razgovora sa direktorima i menadžerima evropskih festivala sa ciljem ostvarivanja saradnje i razmjene programa u narednom periodu. Postignut јe i preliminarni dogovor o organizovanju Skupštine EFA u Budvi u maju 2026. godine, navode iz pres službe "Grada teatra".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:18