Вуковић отворио Интернационални сајам књига / -Срђан Бољевић
06/10/2021 u 21:17 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић отворио седми Интернационални саjам књига: Од тога шта ћемо читати зависи како ћемо живјети за 30 година

И ове године међу излагачима сајма је компанија Јумедиа Монт, која читаоцима нуди репрезентативна издања класике и респектабилне публицистике

Вуковић је подсјетио да је баш у ово вријеме 1961. године некадашња заједничка држава доживјела свој врхунац тиме што је Шведска академија додијелила Нобелову награду за књижевност Иву Андрићу, "и то за дјело које слави идентитетску различитост те земље и тог друштва". Та земља се, казао је градоначелник, распала послије тридесет година у рату који је највише погодио земљу рођења јединог нобеловца с овог простора. Данас живимо у располућеном свијету у којем се поштују супротстављене вријесности.

– Од тога шта ћемо читати зависи како ћемо живјети на овим просторима за 30 година – поручио је Вуковић отварајући сајам књига.

image

Штанд компаније Јумедиа Монт нуси класику и публицистику

-Срђан Бољевић

Наредних пет дана нашим поклоницима књижевности бић представљен пресjек савремене црногорске, регионалне и европске књижевне сцене. Као гости најављени су Златко Паковић, Илиjа Шошкић, Енес Халиловић, Петар Денчев, а синоћ се представио њемачки писац, новинар и публициста Михаел Мартенс.

Отварање је уљепшао гудачки квартет "De Gents".

Седмо издање Интернационалног саjма књига седми пут за редом Секретариjат за културу и спорт Главног града. Сајам траје до 10. октобра у Бемакс арени.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 20:41