Smotra folklornih ansambala / -DAN
31/05/2023 u 13:31 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Humani folkloraši Podgorice

"Svi plešemo – Srce igrom darujemo" naziv je koncerta 11 folklornih ansambala koji počinje u 21 čas na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Kao gosti će nastupiti Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Vojni orkestar Gardijske čete Vojske Crne Gore.

Prethodno, u 20.30 časova, oko fontane na glavnom gradskom trgu u Podgorici biće izvedeno zajedničko kolo u kojem će učestvovati članovi svih 11 folklornih ansambala.

Zajedničkom kolu i koncertu prethodi defile koji počinje u 19 časova. Folkloraši će proći Hercegovačkom i Njegoševom ulicom, kao i Ulicom slobode.

Na manifestaciji učestvuju: FA "Crna Gora" KUD "Ljubo Božanović" AKUD "Mirko Srzentić" KUD "Crvena stijena" FA "Podgorica" FA "Treće doba" KUD "Duga Montenegro" FA "Vila" KUD "Aluminijum" ANIP "Đurđevdansko kolo" i FA KIC-a "Budo Tomović".

Organizatori koncerta su Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u saradnji sa Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica.

– Koristim priliku da obavijestim publiku da je ovo i humanitarni koncert i da na tri punkta koji će biti postavljeni na trgu mogu donirati novac za NVO Djeca sa autizmom - navela je Marijana Dakić, predsjednica UFACG Regija Podgorica.

Ž.J..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:56