Игор Ракчевић / -фото: Дан
13/03/2022 u 17:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Игор Ракчевић од данас у Министарству просвјете, науке, културе и спорта

Мандат Ракчевића, који је изабран на предлог министарке др Весне Братић, трајаће пет година

Наш познати умjетник, графичар мр Игор Ракчевић, сјутра ступа на функцију директора Директората за капиталне инвестициjе у култури и креативне индустриjе у Министарству просвјете, науке, културе и спорта. Актуелни предсједник Удружења ликовних умјетника Црне Горе био је прворангирани кандидат на конкурсу МПНКС на конкурсима за директоре директората у ресору културе, а Влада jе на посљедњоj сjедници, одржаној 10. марта, усвоjила приjедлог Министарства да управо он буде нови директор Директората за капиталне инвестициjе у култури и кретивне индустриjе.

Ракчевић је изабран на сједници Владе на предлог министарке др Весне Братић да наредних пет година буде директор Директората за капиталне инвестициjе у култури и креативне индустриjе. Он ће бити дужан да у року од годину дана положи стручни испит за рад у државним органима.

На конкурс за директора обjављеном 15. новембра, приjавили су се Ракчевић и досадашња в.д. директорка овог Директората Ина Пламенац, и након провjера њихових компетенциjа он је добио више гласова (42).

Ракчевић jе дипломирао на ФЛУ на Цетињу, 1995. године. Магистрирао на ФЛУ у Београду, на предмету Графика, двиjе године касниjе. Био jе представник Србиjе и Црне Горе на 51. Биjеналу у Венециjи 2005. године. Учествовао на броjним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Члан jе и актуелни предсjедник УЛУЦГ-а. С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:29