Rad Bulatovićeve / -FOTO: KIC "BUDO TOMOVIĆ"
25/04/2023 u 07:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Instinktivna umјetnost

Osluškivanje mog unutrašnjeg djeteta, prenošenje njenih misli, osjećanja i emocija na platno je moj cilj. Kroz apstraktno slikarstvo ja istražujem sebe, a ujedno i generalnu ljudsku podsvijest, koja nagonski izlazi na površinu iz beskrajnog ambisa koji čini simbioza ljudske duše i tijela - zapisala јe Ana Bulatović

Multimedijalna umjetnica Ana Bulatović Lili publici u Podgorici predstaviće se izložbom slika pod nazivom "Albeta". Izložbu će večeras (utorak, 25. april) u izložbenom holu KIC-a "Budo Tomović", u 19 sati otvoriti akademski slikar Branko Mrdak i moći će da se pogleda do 7. maja.

– Ana Bulatović pokazuje nam da sviјet nije depresivan, ciničan i skaredan, da se i dalje može stvarati sa radošću, da je apstrakcija nekad konkretnija od privida konačnih formi. Ali, može se reći i jednostavnije, po lekciji Fridensrajha Hundertvasera: `neka tvoje dјelo bude takvo da posmatrač ne poželi da od njega odvrati pogled`. Ana je u tome više nego uspјela - zapisao јe istoričar umjetnosti Oliver Tomić.

– Ako bih morala kategorisati svoje slikarstvo, ono bi onda definitivno bilo - instiktivno. Uvijek me u dječijem crtežu oduševljavao taj apsolutni ekspresionizam. Djeca ne odvajaju vrijeme za promišljanje i planiranje crteža, već na papir prenose trenutno svaku svoju misao i osјećanje. To osluškivanje mog unutrašnjeg djeteta, prenošenje njenih misli, osjećanja i emocija na platno je moj cilj. Kroz apstraktno slikarstvo ja istražujem sebe, a ujedno i generalnu ljudsku podsvijest, koja nagonski izlazi na površinu iz beskrajnog ambisa koji čini simbioza ljudske duše i tijela - zapisala јe Ana Bulatović.

Ana Bulatović je rođena 1987. godine u Dubrovniku. Osnovnu školu pohađala je u Herceg Novom, a Srednju likovnu školu "Petar Lubarda" na Cetinju, odsjek grafički dizajn. Godine 2007. upisuje Fakultet za umetnost i dizajn na Univerzitetu Megatrend u Beogradu, takođe odsjek za grafički dizajn. Studije je završila u Norveškoj, u Kunstskolen i Stavanger. Svoje radove izlagala je u Norveškoj, Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji. Član je Udruženja likovnih umjetnika Tivta. Živi i stvara u Tivtu.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:55