Volfgang Šmale / - IP Clio
11/04/2024 u 19:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istoričar Volfgang Šmale na FPN-u

Njemački istoričar učestvuje danas u 12 časova na promociji prevoda svoje knjige "Istorija modernog prosvetiteljstva" koja je objavljena u izdanju IP "Clio"

Povodom objavljivanja srpskog prevoda knjige "Istorija modernog prosvetiteljstva" u posјetu IP "Clio" dolazi njen autor, istoričar Volfgang Šmale, koјi će zaјedno sa glavnim urednikom Zoranom Hamovićem predstaviti dјelosjutra u 12 časova, na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.

Ovog profesora savremene istorije i člana Evropske akademije nauka i umјetnosti, publika u Srbiji dobro poznaje, a sada će imati priliku da ga upoznaјu i u Crnoј Gori. Izdavačka kuća "Clio" je na srpskom jeziku ranije objavila njegove knjige "Istorija evropske ideje" (2003), "Istorija muškosti u Evropi" (1450 - 2000)" (2011) i "Šta će biti sa Evropskom unijom?" (2019). Posјeta profesora Šmalea planirana je od 9. do 12. aprila, a program koji se ostvaruje zahvaljujući saradnji sa Austrijskim kulturim forumom uključuje više susreta i razgovora u Beogradu, Novom Sadu i Podgorici. Priliku da s njim razgovaraju imaće studenti i univerzitetski predavači na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. 

Promociju organizuju IP "Clio" i Fakultet političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:25