Објављују балканску књижевност / -Амбасада Италије
08/10/2021 u 14:33 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Италиjанска издавачка кућа "Беса-Муци" на Интернационалном сајму књига

Презентациjа италиjанске издавачке куће "Беса Муци" биће одржана данас у 16 часова, уз присуству амбасадора Италиjе Луке Зелиолија, секретарке за културу и спорт главног Града Ане Медиговић и проф. мр Десанке Jауковић

Издавачка кућа "Беса Муци" настала jе као производ тежње да се посебна пажња посвети оним књижевним пољима коjа су одувиjек у издавачким круговима на неки начин била маргинализована, попут сложене проблематике Балкана, мултиетничке палете различитости Медитерана, као и интернационалног одсjаjа хиспаноамеричког свиjета.
Управо су то полазне тачке замишљеног проjекта ове издавачке куће коjа настоjи да у италиjански jезик преточи културно и књижевно стваралаштво ових великих изворишта идеjа, креативности и умjетности.
Књижевности са поменутих простора коjа jе толико плодоносна да у континуитету подстиче стално разоткривање, а ова издавачка кућа јој посвећуjе велики броj своjих издања, свjесна да jе риjеч о jедном посебном свиjету у сталном умjетничком врењу из кога произлази оно наjбоље што савремена књижевност може да понуди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 11:33