Ljubavna pisma Dučića i Magdalene / Foto: Srna
25/11/2023 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izložena ljubavna pisma Jovana Dučića i njegove Magdalene

Izložba obuhvata ljubavna pisma koja su razmjenjivali Magdalena i Jovan Dučić, a ustupila ih je Matica srpska iz Novog Sada, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija

U Galeriji Centra za kulturu "Semberija" otvorena je izložba "Pisma Dučića i Mage" u okviru kulturno-umjetničke manifestacije "Dučićevi i Magini sati", koja je danas počela u Bijeljini.

Izložba obuhvata ljubavna pisma koja su razmjenjivali Magdalena i Jovan Dučić, a ustupila ih je Matica srpska iz Novog Sada, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija.

Doprinos izložbi je dalo i Udruženje Hercegovaca iz Bijeljine, jer je, zahvaljujući angažovanju ovog udruženja, iz legata Jovana Dučića u Trebinju, stigao dio materijala za izložbu.

Autor izložbe Tanja Lazić iz Muzeja Semberije je zahvalila je Matici srpskoj za saradnju bez koje izložba ne bi mogla biti predstavljena.

Lazićeva je rekla da je riječ o ograničenoj kolekciji pisama koje je sačuvao i Matici predao Magdalenin sestrić, kada je već bio u dubokoj starosti.

Izložba je otvorena do ponedeljka, 27. novembra, kada će biti i zatvorena ova manifestacija, prenosi Srna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 05:07