Јагош Марковић / -Крсто Вуловић
05/11/2023 u 21:22 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jugoslovensko dramsko pozorište: Jagošev novembar

Jugoslovensko dramsko pozorište u znak sjećanja na Jagoša Markovića, ne samo omiljenog saradnika nego i istinskog prijatelja, reditelja čije su četiri predstave na njihovom redovnom repertoaru, ovaj teatar posvetio je mesec novembar velikom umjetniku koji nas je prerano napustio, stoji na njihovoj Fejsbuk stranici.

Od 4. novembra, na Velikoj sceni „Ljuba Tadić” JDP-a publika u Beogradu mogla je da vidi Markovićevo „Čudo u Šarganu”. Potom, tokom novembra publika će moći da vidi njegove predstave „Vrat od stakla” (10. i 17.11), „Putujuće pozorište Šopalović” (21. i 29.11) i „Tako je (ako vam se tako čini)” (25.11), predstave koje su doživjele veliki uspjeh na gostovanjima i osvajale nagrade na domaćim i regionalnim festivalima. „Čudo u Šarganu” igraće još jednom, 23. novembra.

Jagoš Markoviće je iznenada preminuo 22. septembra, a prije samo nekoliko dana, 28. oktobra, „Putujuće pozorište Šopalović” po tekstu Ljubomira Simovića sa Markovićevim rediteljskim potpisom doživjelo je nezapamćene ovacije na sceni Drame Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru, prenijeli su mediji iz regiona.

Ž.J.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:18