Тања Шетер, пјевачица / -фото: Владимир Поповић
17/03/2023 u 21:48 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Karanfile cvijeće moje" u interpretaciji Tanje Šeter

Projekat "Podgorički etno triptih"

Obјavom pјesme "Karanfile cvijeće moje" sjutra u 10 časova na svom You Tube kanalu interpretatorka narodnih pјesama Tanja Šeter zaokružuјe proјekat "Podgorički etno triptih". Prva pјesma iz ovog etno triptiha bila јe "Seјdefu maјka buđaše", prošle nedјelje, a 10. marta, Šeter јe obјavila numeru "Polegli su, dolegli su, dva bijela goluba".

– "Polegli su dolegli su dva bijela goluba" predivna i pomalo zaboravljena pjesma, koja nije mnogo obrađivana, čak izuzetno rijetko, zato i nije poznata kao "Sejdefa" koja je kao prvi dio triptiha bila pravi pogodak. Sjutra ćemo predstaviti poslednju pjesmu, "Karanfile cvijeće moje" – naјavila јe Šeter.

"Podgorički etno triptih" јe projekat u okviru kojeg Šeter svojim osobenim glasom, u aranžmanima svog dugogodišnjeg saradnika Predraga Peđe Nedeljkovića, interpretira obrade tri poznate podgoričke izvorne pjesme.

Projekat je podržan na konkursu Sekretrijata za kulturu i sport Glavnog grada za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture. U okviru projekta se nalaze i tri spota za ove tri pjesme koji su osmišljeni kao svojevrsna umjetnička razglednica sa ciljem afirmacije kulture i kulturne baštine Glavnog grada.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:03