KIC POP HOR / -IVAN PETROVIC-IPE
19/10/2023 u 10:21 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KIC POP hor nastupa u beogradskom Domu omladine

Podgorički KIC POP hor održaće u Beogradu 20. oktobra, od 19 časova na velikoj sceni Doma omladine koncert „Bez dileme - antifašizam”. Koncert se održava povodom obilježavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, a na poziv Doma omladine Beograda.

image

PLAKAT ZA KONCERT

-DOM OMLADINE BEOGRAD

Ovim povodom KIC POP hor u Beogradu je nastupio i prije četiri godine. Inače, ovo je njihov 90. koncert, a čak 30. iz ciklusa „Bez dileme - antifašizam”. Ovaj put u Beogradu nastupaju pod umjetničkim vođstvom Ivane Vlajnić. Dodajmo, zbog velikog interesovanja publike, besplatne karte za koncert su sve preuzete čak sedmicu prije.

Pored podgoričkog KIC POP hora na sceni Doma omladine nastupiće i specijalni gosti iznenađenja.

Program koncerta čine partizanske i antifašističke pjesme kao što su: „Aj karmela”, „Teče Tara”, „Oj, đevojko drugarice”, „Komandant Sava”,„Po šumama i gorama”, „Internacionala”, „Padaj silo i nepravdo”, „Budi se istok i zapad”, „Uz maršala Tita”, „Oj, Kozaro”, „Mlada partizanka”, „Bella Ciao”, „Kaćuša”, „Zemljo moja”, „Odiseja”, „Računajte na nas”, „Bilećanka”, „Kraj Sutjeske hladne vode” i druge. Inače, ovaj repertoar otvorio im je vrata za mnoge nastupe u regionu.

image

KIC POP HOR PRED PUT U BEOGRAD

-PRIVATNA ARHIVA

KIC POP hor počeo je s radom 1. marta 2017. godine, a osnovala ga je Snežana Burzan Vuksanović, koja je menadžerka i producentkinja hora, uz podršku Sanje Radusinović i NVU Kutak, a uz logističku potporu KIC-a "Budo Tomović". Kroz ovaj popularni hor tokom godina prošlo je više stotina pjevača, a i danas ga čini oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku, pjevanje i druženje, raznih profesija i uzrasta od 20 do 70 godina. Njihov lajt-motiv je stih iz himne hora – „Pjevajmo i budimo bolji ljudi!”.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:23