PLAKAT ZA DOGAĐAJ / -FOTO: YIHR
26/02/2024 u 12:02 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Književnost i zločin

Večeras u Centru za kulturu Bijelo Polje održaće se književno veče „Književnost i zločin”

"Književnost i zločin" naziv јe književne večeri koјa će se održati večeras u Biјelom Polju. Veče će se održati u Centru za kulturu Biјelo Polje a počinje u 19 časova. Događaj se realizuje u okviru projekta "Inicijativa tranzicione pravde kroz obrazovanje i umjetnost", i uz finansijsku podršku Evropske unije. Na događaju će učestvovati: Aleksandra Vučetić, Zoran Rakočević, Miljan Nikolić i Kemal Musić. Moderator večeri biće Edin Smailović. Organizator večeri je YIHR Crna Gora - Inicijativa mladih za ljudska prava

Tokom večeri "Književnost i zločin" učesnici će razgovarati se o tome kako se kroz književnost obrađuje tema ratnih zločina i koliko književnost može pomoći u katarzi i konačnom ozdravljenju društva sa ciljem podsticanja dijaloga okrenutog žrtvama unutar društava ili između etničkih grupa, o zločinima počinjenim tokom 1990-tih godina. Ovaj događaj organizuje se uoči 31. godišnjice zločina u Štrpcima.

Događaј se realizuјe kroz regionalni projekat "Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu", koji finansira EU i sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:51