Плакат за концерт Резеде Валејеве / -КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
02/11/2023 u 10:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koncert flautistkinje Rezede Valejeve

Koncert flautistkinje Rezede Valejeve, studentkinje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu biće održan u okviru koncertnog ciklusa KIC-a "Budo Tomović" "Mladi talenti". Valeјeva će se predstaviti podgoričkoј publici večeras, 2. novembra, od 19 časova u galeriji "Risto Stijović" podgoričkih Muzeјa i galeriјa.

Valeјeva se prvi put predstavila podgoričkoj publici koncertom u okviru ciklusa "Mladi talenti" u maju 2023. godine, u saradnji sa pijanistom Aleksejom Kurbatovim. Ovo je njen drugi koncert u okviru istog ciklusa u koji je ovog puta uvrstila originalna djela za solo flautu.

Na programu su djela za solo flautu Kloda Debisija - "Sirinks" u Des-duru L.129, Ežena Boce - "Slika", Op. 38, Antona Štamica - Kapris br. 1, Artura Honegera - "Ples koze" u C-duru, H. 39, Žaka Ibera - Komad, Georga Filipa Telemana - Fantazija br. 10, Astora Pjacole - Tango etida... Gost na koncertu biće violinista Aleksandar Grunčevski.

Flautistkinja Rezeda Valejeva je započela svoje muzičko obrazovanje u rodnom gradu Kazanu (Rusija), gdje je završila Muzičku školu br. 5 u klasi Galliuline Elvire. Školovanje je nastavila u Muzičkoj školi u Tivtu, gdje je uporedo pohađala klavir u klasi Isidore Jovićević i flautu u klasi Brune Matijević. Srednju muzičku školu "Kosta Manojlović" je završila u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Burkerta. Trenutno studira četvrtu godinu osnovnih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.

Aktivno je učestvovala u brojnim radionicama, školama flaute, ali i majstorskim časovima koje su vodili eminentni flautisti. Od 2016. je učestvovala na brojnim međunarodnim i državnim takmičenja na kojima je osvajala prve i druge nagrade. Nastupa kao solista i u kamernim i orkestarskim sastavima. Koncertirala je na scenama Kolarčeve zadužbine, Beogradske filharmonije, Kombank dvorane, SKC-a, Sava centra, UK Parobrod, Konak Kneginje Ljubice, Jevrejske opštine i dr. Bila je učesnica festivala BUNT, Festum, KOMA i Ljetnjeg kampa za kamernu muziku.
Ž.Ј.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:33