Детаљ са концерта у Новом Саду / -ФОТО: Слободан Шушњевић
23/05/2023 u 15:27 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koncertima se pridružili proslavi državnog praznika

"Imali smo koncert dvojice prijatelja i nastup porodice i na tome bi trebalo graditi budućnost", navela je Nevenka Ćirović, generalna konzulka Crne Gore u Srbiji

Nakon uspјešnog nastupa na festivalu u Španiјi, gitarski duo koјi čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević održao јe dva koncerta u Voјvodini, u Lovćencu i Novom Sadu. Njihovi koncerti bili su segment kulturnog diјela proslave Dan nezavisnosti Crne Gore.

U subotu 20. maja u obnovljenoj sali Doma kulture u Lovćencu Bulatović i Nikčević održali su koncert u okviru projekta "Gitara spaja Vojvodinu i Crnu Goru" u organizaciјi Udruženja Crnogoraca Lovćenca. U okviru programa nastupio je i rok gitarista Ivan Ostojić koji danas živi u Novom Sadu. On je sa svojom kćerkom, pjevačicom Sonjom Ostojić izveo više numera. Oba repertoara bila su bazirana na crnogorskom melosu.

image

Детаљ са концерта у Ловћенцу

-ФОТО: Страхиња Крстић

Događaju јe prisustvovala i generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović, konzul Bogoljub Jegdić, te Marko Lazić, predsjednik Opštine Mali Iđoš, kao i predstavnici Nacionalnog savjeta Crnogoraca i brojnih udruženja.

Ćirović je čestitala prisutnima Dan nezavisnosti i navela da koncept ovog programa simbolično predstavlja nešto što bi moglo da bude temelj Crne Gore. "Imali smo koncert dvojice prijatelja i nastup porodice i na tome bi trebalo graditi budućnost", navela je Ćirović.


Dan raniјe, 19. maјa, Bulatović i Nikčević koncert su održali u prepunoj sali novosadske Kulturne stanice Eđšeg. Novosađani su imali priliku i da premijerno vide dva muzička spota ovog dua koji su snimani u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i u Beočinu, a čiju režiju potpisuje Vuko Martinović. Prisutne јe pozdravio Arben Јakupi, pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore.

Ž.Ј.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:11