Nemanja Radulović / -FOTO: SEVER ZOLAK/KOTORART
12/07/2023 u 12:25 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koncertom Nemanje Radulovića i ansambla "Dabl sens" počinje KotorArt

Koncertom violiniste Nemanje Radulovića i gudačkog ansambla "Double Sens" (Dabl sens) sjutra, 13. jula, od 21.30 časova ispred Katedrale Svetog Tripuna u Kotoru počinje 22. izdanje festivala KotorArt - Don Brankovi dani muzike.

Koncert Radulovića i "Dabl sensa" dio je njihove koncertne turneje naslovljene "Put oko svijeta". Tačnije izvešće kompozicije sa najnovijeg albuma Nemanje Radulovića "Roots" ("Korijeni") snimljenog za Izdavačku kuću Varner Klasiks 2022. godine.

Violinista jedinstvene emocije i senzibiliteta, Nemanja Radulović, sa ansamblom "Dabl sens" publici će predstaviti repertoar sastavljen od djela koja su varijacije ili obrade balkanskog folklora do melodija udaljenih krajeva Kine, Indije i Japana. Većinu aranžmana, uz Nemanju Radulovića, radio je pijanista Aleksandar Sedlar, koji je i sam gost koncerta.

– Svečano otvaranje KotorArt Don Brankovih dana muzike je poseban događaj na kulturnoj mapi Crne Gore. Ono ne predstavlja samo određeni koncert u datom vremenu i prostoru već događaj koji uvijek nosi poruke mira, dijaloga i tolerancije sa mjesta koje je vjekovima staro i pod zaštitom Uneska. Ovog puta iz Kotora ćemo, uz zvuke Nemanje Radulovića i "Dabl sensa" ploviti svijetom i upoznavati druge kulture, samim tim, oplemenjivati i bogatiti sopstvenu - istakli su iz PR službe Festivala.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:37