Френсис Форд Копола / - Инстаграм
19/02/2022 u 07:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Копола: Данас се праве исти филмови, само изгледају другачије

Некада су постојали студијски филмови, а сада постоје Марвел филмови. Марвел филм је један прототип филма који се прави изнова и изнова да би изгледао другачије, примијетио је Копола

Редитељ  Френсис Форд Копола оцијенио је да су сви савремени блокбастери засновани на истом „прототипу“.

Редитељ познат по филмовима као што су „Кум“ и „Апокалипса данас“ критиковао је сличности међу великим студијским филмовима у интервјуу за GQ.

„Некада су постојали студијски филмови, а сада постоје Марвел филмови. А шта је Марвел филм? Марвел филм је један прототип филма који се прави изнова и изнова да би изгледао другачије“, примијетио је Копола, преноси НМЕ.

Вјерује да чак и „добри“ студијски филмови попут "Дине" или посљедњег Џејмса Бонда - "Није вријеме за умирање" дијеле исту формулу.

"Чак и талентовани људи – узмите на примјер 'Дину', коју је направио Денис Вилнев, изузетно талентован, надарен умјетник, и на примјер 'Није вријеме за умирање' у режији Керија Фукунаге – изузетно надареног, талентованог, дивног умјетника, и из оба филма бисте могли да извучете исту секвенцу и спојите их. Иста секвенца у којој се сви аутомобили сударају један у други", истакао је Копола.

„Сви ти филмови садрже исте ствари у себи, и скоро да морају да их имају, ако желе да оправдају свој буџет. А то су добри филмови и талентовани филмски ствараоци", констатовао је Копола који је 2019. године подржао критике које је његов прослављени колега Мартин Скорсезе упутио на рачун Марвел филмова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:05