Koprivica, Knežević i Vojinović / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
07/02/2024 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica, Knežević i Vojinović održali književno-muzički program u Spuškom zatvoru

Nastup Kneževića, posebno uz njegovu satiričnu pjesmu na temu iz svakodnevnog političkog života, „Ne dam mandat“, propraćen je uz smijeh i aplauze, kao najava da će program i u nastavku imati svoj puni efekat

Profesor Dragan Koprivica, vokalna solistkinja, prof. Milica Vojinović i lider DNP-a Milan Knežević juče su u prostorijama Zatvora za duge kazne u UIKS-u u Spužu održali književno-muzički program uz podršku Uprave, v. d. direktora, Darka Vukčevića, zamjenika direktora, Nebojše Jankovića, i uz koordinaciju Igora Mijatovića i ostalog policijskog osoblja.

Na samom početku Knežević se uz aplauze svih prisutnih obratio zatvorenicima i zatvorenicama evocirajući svoja sjećanja na boravak u Spuškom zatvoru za kratke kazne.

Posebno je istakao da je zavidio upravo prisutnima, jer oni makar znaju s kim su u spavaonici tokom noći, a u dijelu, gdje je on boravio, imao je osjećaj da je „na željezničkoj stanici, jer nikad ne znaš sa kim ćeš zaspati, a sa kim ćeš se probuditi“.

Nastup Kneževića, posebno uz njegovu satiričnu pjesmu na temu iz svakodnevnog političkog života, „Ne dam mandat“, propraćen je uz smijeh i aplauze, kao najava da će program i u nastavku imati svoj puni efekat.

Koprivica je pozdravio prisutne zatvorenike i zatvorenice, i policijsko osoblje, i u duhu naslova jednog poznatog hita, kad je već ionako čest gost u UIKS-u, pitao zatvorenike „Ima li jedno mjesto za mene“, na šta su mu svi prijateljski odgovorili: „Nema“.

Vojinović i Koprivica potom su pjevali popularne stare i nove hitove, praćeni od strane svih zatvorenika i zatvorenica.

Koprivica je izveo poznate pjesme Halida Bešlića, Enesa Begovića i drugih izvođača, a Milica Vojinović, učesnica popularne muzičke serije regionalnog karaktera „Nikad nije kasno“, još jednom pokazala da je jedna od najboljih vokalnih solistkinja ne samo Crne Gore nego i cijelog regiona.

Poseban efekat izazvao je duet Vojinovićeve i Koprivice, pjesma „Ponoć“ iz filma „Toma“, koju su s njima pjevali svi prisutni, što je ostavilo pravi pečat na cio program.

Na kraju uspješnog, humanitarno obojenog književno-muzičkog druženja u Spuškom zatvoru, Koprivica je ponovio da zatvorenici imaju pravo na određene kulturne sadržaje periodično, što u svom programu podržava i Uprava UIKS-a, i da je spreman za organizovanje novih kulturnih sadržaja za zatvorenike, uz očekivanja da i drugi umjetnici nađu vremena da održe svoje programe u određenim intervalima, na planu dalje humanizacije života i rada lica u zatvoru za duge kazne.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:41