Detalj s koncerta / -PRIVATNA ARHIVA D. KOPRIVICE
01/10/2023 u 18:46 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica održao koncert u dobrotskoj bolnici

Prof. dr Dragan Koprivica nastavio je niz svojih humanitarnih koncerta. Tako je juče nastupio za osoblje i pacijente Specijalne bolnice za psihijatriju "Dobrota" u Kotoru. Koncert je održan u susret Svjetskom danu mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. oktobra.

Prije njegovog nastupa, prisutnima se obratila radna terapeutkinja Jelena Kljajević, koja se u ime ustanove zahvalila Koprivici na njegovim nastojanjima da humanitarnim koncertom uljepša boravak pacijentima ove bolnice.

– Pritom je istakla da na planu očuvanja psihofizičkog zdravlja osmijeh i dobro raspoloženje čine posebnu i neizostavnu terapiju, što se očito može priuštiti i češće nego što se misli, te pacijenti treba neki put i da pjevaju, recituju i raduju se zbog onih koji ih podržavaju - navodi Koprivica. Jer, ovakvi događaji, kako je rekla Kljajević, mogu pozitivno da utiču na proces liječenja i doprinose boljem opštem psihofizičkom stanju pacijenata.

Koprivica se tokom programa predstavio prvo svojim aforizmima, koji su izazvali salve smijeha, zatim, sviranjem na harmonici, pjevanjem izabranih evergrin melodija, kao i domaćih starih i novih folk hitova.

Koprivica će naredni koncert ponovo održati u Dječjem domu „Mladost”, u Bijeloj, i to 7. oktobra.  Potom će 24. oktobra nastupiti u Budvi u zgradi Akademije znanja za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju koja koriste usluge JU Dnevni centar „Biseri” – Budva.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. novembar 2023 21:28