Udruženje umjetnika „Visoko C” / -KRSTO VULOVIĆ
19/07/2023 u 13:49 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KotorArtić: Opere za djecu

U okviru programa KotorArtić, KotorArt - Don Brankovi dani muzike organizuju dva dana programa za najmlađu publiku.

U srijedu, 19. jula na Trgu od oružja, sa početkom u 19 časova, kao i u četvrtak, 20. jula, na ponti kod Sente u Dobroti, takođe sa početkom u 19 časova, udruženje umjetnika „Visoko C” izvešće dvije opere za djecu, i to „Cvrčak i mrav” Marije Cvijić, pisanu na tekst Branislava Cvijića, kao i „Pčelica Dana” Petra Jovanovića. Ulaz na događaje je besplatan.

Ove interesantne opere za djecu, izvode Marija Cvijić, sopran, Branislav Cvijić, tenor, Ivan Nikolić, bariton i Marina Mikić, klavir.

Udruženja umjetnika „Visoko C”, prepoznato je po nepresušnom entuzijazmu i energiji za dječje stvaralaštvo, igru i želju da se kod djece promoviše kvalitetan sadržaj, u cilju izgradnje muzičkog ukusa, doprinosu kreativnosti i jačanju njihovih ličnosti, navodi u saopštenju PR služba festivala.

Udruženje umjetnika „Visoko C” osnovano je 2015. godine, s ciljem da realizuje opere, komade s pjevanjem, opere za djecu, mjuzikle; da organizuje koncerte, edukuje građane, posebno djecu, o značaju umjetnosti, kao i časove glume, pjevanja i ljetnje kurseve.

Izvođenjem opera za djecu širom Srbije i regiona, Udruženje utiče na izgradnju muzičkog ukusa kod najmlađih, doprinosi razvoju kreativnosti i jačanju njihovih ličnosti.

Ž.J.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 05:03