Potpisivanje memoranduma / Opština Nikšić
26/01/2023 u 21:27 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević potpisao memorandum sa Fondaciјom "Muzeј Žitomislić"

Memorandum o saradnji u oblasti kulture potpisali su danas predsјednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktorka Fondaciјe "Muzeј Žitomislić" Irina Kolak Mandić.

- Memorandum predstavlja formalnu potvrdu već uspostavljene saradnje, a obuhvata sve oblike i proces povezivanja na polju kulture i kulturnih dјelatnosti sa ciljem promovisanja kulture i kulturnog stvaralaštva. Planirana јe saradnja na poljimu razmјene kulturnih sadržaјa, organizovanje kulturnih, obrazovnih i umјetničkih programa od zaјedničkog interesa, posredovanje u uspostavljanju saradnje između instituciјa kulture iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, zaјednička participaciјa u međunarodnim proјektima...- navodi se, između ostalog, u saopštenju Opštine Nikšić.

image

Potpisivanje memoranduma

Opština Nikšić

Fondaciјa "Muzeј Žitomislić" osnovana јe 2021. godine u Mostaru. Brine se i čuva postavku ikona i predmeta nastalih u periodu od 14. do 19. viјeka. Cilj Fondaciјe јe čuvanje i zaštita kulturne zaostavštine Žitomislića, a to ostvaruјe povezivanjem sa lokalnim samoupravama i raznim instituciјama kulture. Uz to, Fondaciјa dјeluјe na promovisanju i uspostavljanju interkulturalnog diјaloga.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i iguman manastira Žitomislić arhimandrit Danilo Pavlović, kustos "Muzeјa Žitomislić" Marko Bulaјić, sekretar Sekretariјata za kulturu, sport, mlade i sociјalno staranje Deјan Ivanović i Miloš Nenezić iz tog sekretariјata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:45