Плакат за изложбу ”Представа”
30/09/2021 u 20:04 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Креативни октобар у подгоричком КИЦ-у

Октобар у КИЦ-у "Будо Томовић" биће креативан и богат различитим умjетничким садржаjима. На радост пробирљиве подгоричке публике приредиће око 30 програма из области музике, позоришта, филма, књижевности и ликовне умjетности.

У сарадњи са Амбасадом Босне и Херцеговине у Црноj Гори и Центром за ненасилну акциjу Сараjево - Београд, сјутра, 1. октобра, биће представљене збирке кратких прича о помирењу "Бибер 03" и "Бибер 04".

У ДОДЕСТ-у ће 21. октобра бити организована промоциjа књиге младог црногорског писца Илиjе Ђуровића "Сампас". Вече сjећања, посвећено познатом црногорском писцу и новинару Зорану Копитовићу, КИЦ ће приредити у сарадњи са Центром за културу Никшић 27. октобра. У КИЦ-у ће бити промовисано и ново књижевно издање познатог публицисте Трива Золака, затим 6. збирка поезиjе Горана Поповића "Златни споменар", а представиће и роман Jосипа Триповића "Мала Долорес".

Драмски програм КИЦ-а наставља са организовањем све популарниjе трибине "Подгоричке приче", коjа из мjесеца у мjесец промовише вриjедности и личности коjе су обиљежиле живот старе и нове, савремене Подгорице. Овог мjесеца гост ће бити проф. Вукић Пулевић (26. октобар).

У оквиру jесење сезоне поново ће на ДОДЕСТ-овоj сцени 29. октобра бити изведена популарна духовита драма Обрада Ненезића "Контраеволуциjа". КИЦ ће посљедњих дана октобра, од 29. до 31, бити домаћин Трећег регионалног фестивала станд-уп комедиjе "Опуч".

Музички програм КИЦ-а приредиће 28. октобра концерт квартета "Талиа". Филмски програм КИЦ-а биће у знаку научне фантастике па ће у оквиру ревиjе "Филмски жанрови" од 18. до 20. октобра бити приказани филмови: "Истребљивач" (1982), "Пети елемент" (1997) и "Одисеjа у свемиру 2001" (1968).

"Палестинске филмске вечери" биће одржане од 11. до 13. октобра, а филмови полазника и полазница проjекта "Кино култура" биће приказани 1. октобра у ДОДЕСТ-у.

У партнерству са Амбасадом Републике Сjеверне Македониjе од 11. октобра приредиће изложбу фотографиjа "Представа" Виктора Соколовског. У изложбеном холу КИЦ-а у сарадњи са НТО ЦГ биће организована и изложба дjечиjих радова под називом "У друштву природе - Jесен на селу" 8. октобра.

А.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:30