Шире масе све више губе интересовање за културне програме
29/05/2022 u 00:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Култура - однос према другоме или себи

Изложбе, окупљања у библиотеци, концерте, позоришне комаде или филмове у биоскопима прате мање групе, често на неки начин повезане са оним што се презентује. Шире масе све више губе интересовање за културне активности које укључују посјету овим институцијама.
Зашто је то тако?

Многи стручњаци који се баве проучавањем феномена сматрају да се култура односи на "све начине на које људска створења превазилазе њихов оригинални варваризам, и путем умијећа, постају потпуно хумани". Узгајати, штитити, поштовати и подржавати институције, манифестације и сваки вид догађаја, који дају допринос развоју једног друштва, су начини на које људи остварују тај циљ.У 20. вијеку долази до културне експанзије захваљујући, прије свега, изградњи или формирању великог броја институција које су пружиле простор за спровођење планираних активности. Развојем нових технологија креирани су веб-сајтови на којима се могу наћи све потребне информације и најаве предстојећих догађаја. Ипак, чињеница је да број људи који прате њихов рад није на завидном нивоу.

Позивамо вас да попуните анкету и помогнете нам да укажемо на евентуалне проблеме или пропусте, на нове идеје које би организаторима помогле да креирају неке нове, интересантне културне програме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:59